• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

Türk doktorları Nijer'e ışık oldu

Türk doktorları Nijer'e ışık oldu
Gönüllü Doktorlar Derneği, Nijer'e 14. çıkarmasını yaptı. Binlerce kadın, çocuk ve yaşlının gözü açıldı, çeşitli hastalıklardan muzdarip binlercesi de sağlığına kavuştu.

Gönüllü Doktorlar Derneği kendilerine destek veren sivil toplum kuruluşları ile birlikte 14. defa Nijer'e gitti. 43 kişilik sağlık ve destek gönüllülerinden oluşan ekipte, İhlas Vakfı Gönüllü Doktorlar Temsilcisi Dr. Şule Arvas da yer aldı. Dr. Şule Arvas, Gönüllü Doktorlar'ın başta katarakt olmak üzere, ihtiyaç duyulan bütün cerrahi operasyonları gerçekleştirdiklerini söyledi. 4 bin 409 dahiliye hastası yetişkin ve çocuğu muayene ettiklerini belirten Arvas, “304 hastaya cerrahi operasyon yaptık. 2 bin 552 hastayı göz muayenesinden geçirdik. 549'una katarakt ameliyatı yaptık, bin 840 hasta diş muayenesinden geçirdik. 2 bin 342 hastaya diş çekimi ya da operasyon yaptık, bin 673 hasta kulak burun boğaz uzmanları tarafından muayeneden geçirildi, 800'ü tedavi edildi” dedi. Yüzlerce hastanın şifaya kavuşmasına vesile olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Dr. Şule Arvas, “İbrahim Ceylan Başkanlığı'ndaki Gönüllüler ekibimiz, ihtiyaç sahibi ailelere keçi dağıtımı, su kuyusu açma, kardeş okul ziyaretleri, sağlık eğitimleri de verdi. Seyahat çok faydalı oldu. Çok zor şartlar altında çalışmamıza rağmen dua almanın ve insanların iyileşmesine vesile olmanın mutluluğunu yaşadık” diye konuştu.

Dr. Arvas, Gönüllü Doktorlar olarak sadece hastaları tedavi ve muayene etmek amacıyla bölgede bulunmadıklarını, sosyal projeler de gerçekleştirdiklerini söyledi. Arvas, şöyle devem etti: “Özellikle Nijer'de yaşanan fakirlik ve doğal kaynakların yetersizliğini sebebiyle bölge insanı hastalıklara yakalanıyor ve ölümle burun buruna geliyor. Gönüllüler kanalıyla ulaştırılan yardım kampanyaları sayesinde, bölgedeki hayvancılığı geliştirmek amacıyla özellikle yetim, dul ve kimsesiz kadın ve çocuklara keçiler ulaştırıyoruz. Çünkü keçiler bölge şartlarına en kolay uyum sağlayan hayvanlar arasında. Her seyahatimizde farklı yerleşim bölgelere seçerek bin 200 civarı keçi dağıtmayı başardık.” M. Sırrı önür

HEM SAĞLIK HEM SOSYAL HİZMET
Nijerlileri sağlığına kavuşturan Türk hekimler, 100'ün üzerinde bölgeyi gezerek, 55 kuyunun açılmasına karar verdi. Sözkonusu bölgeler yakında suya kavuşacak. Yardımsever vatandaşlara teşekkür eden gönüllü doktorlardan Şule Arvas, “Nijer sadece yüzde 8 yaşanacak topraklara sahip ve ülkenin yüzde 3'ü ekilebilir arazi olarak kullanılabiliyor. Bu toprakların daha verimli hale getirilmesi insanların sıhhati ve geçimi açısından çok önemli” dedi.

turkiyegazetesi.com.tr

Bu haber toplam 3504 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim