• BIST 9079.97
  • Altın 2306.744
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0321
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Türk Hemşireler Derneği'nden özel hastaneyle ilgili açıklama

Türk Hemşireler Derneği'nden özel hastaneyle ilgili açıklama
Türk Hemşireler Derneği, İstanbul'daki Özel Kartal Hastanesinin yenidoğan bebek ünitesiyle ilgili görüntülerin medyada yer almasının ardından basın açıklaması yaptı.

Türk Hemşireler Derneği, İstanbul'daki Özel Kartal Hastanesinin yenidoğan bebek ünitesiyle ilgili görüntülerin medyada yer almasının ardından hastane başhemşiresi ve genel koordinatörü ile görüşüldüğünü belirterek, görüşmede yalnızca olayları basına yansıtanın değil, o bölümdeki tüm çalışanların da acil tıp teknisyeni olduğunun öğrenildiğini açıkladı.

 

TÜRK HEMŞİRELER DERNEĞİ’NDEN BASIN DUYURUSU

Geçen hafta sonu İstanbul Özel Kartal Hastanesi’nin yenidoğan bebek ünitesinde cereyan eden olaylarla ilgili olarak   medyadan aldığımız haberler üzerine hastane başhemşiresi ve hastane genel koordinatörü  ile  yapılan  görüşmede  yalnızca olayları basına yansıtanın değil o bölümde ki tüm çalışanların da acil tıp teknisyeni olduğu  öğrenilmiştir. 
 
Bilgi almak amacıyla, basına kendisini hemşire olarak tanıtan sağlık çalışanı  ile diğer çalışanlara tüm çabalara rağmen ulaşılamamıştır.
 
Basına yansıyan olay, üzerinde önemle durulması gereken bir olaydır. Bu nedenle Türk Hemşireler Derneği bu önemli olayı İstanbul şubesi aracılığı ile açıklığa kavuşturmaya çalışacak, elde ettiği verileri halkımızla paylaşacaktır.
 
Bu olay nedeniyle, şimdilik önemli  bir kaç soruya yanıt vermelerini yetkililerden talep ediyoruz.
 
1- Hemşirelik mesleğinin, diploması hemşire olmayanlar tarafından icrasına izin verilmesi,  buna göz yumulması hangi ulusal ve uluslar arası norma uygundur?
 
2- Türkiye' de hemşire eksikliği olduğu için diploması hemşire olmayanların hemşire olarak  çalıştırılmasına göz yumanlar, 1950'li yıllardan bu güne kadar hangi akılcı önlemi hangi öngörüyle almışlardır? Sağlık Bakanlığı, YÖK, Devlet Planlama Teşkilatı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı şimdiye değin ne yapmıştır?
 
3- Diploması hemşire olmayanların hemşirelik alanına giren işlerde çalıştırılmasıyla ilgili olarak hukukçular ne düşünmektedirler?
 
4- 18 yaş altı çocuktur. Sağlık meslek lisesi mezunları en fazla 18 yaşında hemşire olmaktadırlar. Çocuk yaşta bu mesleğe binlerce insan alınması, ağır ve tehlikeli işlerin icra edildiği hastanelerde çocuk yaşta çalışmaya başlaması, çocuk istismarı  kapsamına girmez mi? Hemşire açığı hangi gelişmiş ve gelişmekte olan ülkede bu yol ile giderilmektedir?
 
5- Hastanelerde cereyan eden olayların çoğunun  bu yol ile hemşirelere mal edilmesi  bu insan gücünün iyice  bezip içine kapanmasına yol açmaz mı? Meslekten ayrılmayı hayal ederek çalışmasına yol açmaz mı? Onların sağlığını bozmaz mı?   Çalışma hayatının yığınla sorunuyla baş etmeye çalışırken bir de bu faktör iş verimliliğinde kayba yol açmaz mı?
 
Hemşirelikle ilgili bu ve benzeri sorunları  Sağlık Bakanımızla görüşme isteğimize yönelik olarak 02 Nisan 2011 günü  bakanlık özel kalemine yaptığımız yazılı müracaatın olumlu karşılık bulacağını umuyoruz. 
 
Türk Hemşireler Derneği
 
04 Nisan 2011
Bu haber toplam 4398 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim