• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

Türk insanı AB projesiyle daha sağlıklı yaşlanacak

Türk insanı AB projesiyle daha sağlıklı yaşlanacak
Avrupa Birliği (AB), insanların daha sağlıklı, aktif ve saygın bir şekilde yaşlanmalarına imkan sağlayacak projelerin geliştirilmesi için çalışma başlattı.

Avrupa Birliği (AB), insanların daha sağlıklı, aktif ve saygın bir şekilde yaşlanmalarına imkan sağlayacak projelerin geliştirilmesi için çalışma başlattı. Bu kapsamda teklif çağrısında bulunan AB, desteklenmeye değer görülen projelere 100 bin Euro ile 500 bin Euro arasında değişen rakamlarda yardımda bulunacak. Türk insanı bu projelerle birlikte AB desteğiyle daha sağlıklı ve sosyal bir şekilde yaşlanmış olacak.

Avrupa Komisyonu tarafından PROGRESS programı kapsamında 'Sağlıklı, Aktif ve Saygın Yaşlanmayı Destekleyici ve Sosyal Hizmetler, Sağlık Hizmetleri ve Uzun Dönemli Bakım Hizmetlerinin ve Faydalarının Etkinlik ve Verimliliğinin Artırılmasına Yönelik Yenilikçi Politikalar' teklif çağrısı duyuruya çıktı.

Teklif çağrısı, sağlıklı ve aktif yaşlanma yoluyla orta yaşlı kimseler için sağlık ve uzun dönemli bakım koşullarının sürdürülebilirlik ve kalitesinin geliştirilmesini amaçlıyor. Çağrı, Avrupa Birliği'nde sosyal koruma ve sosyal içerme konularındaki açık metot kapsamındaki hedeflerin yakalanmasında üye ülkelere yardım etmeyi hedefliyor. Bu çağrının hedefleri arasında PROGRESS'e üye ülkelerde sağlıklı, aktif ve saygın yaşlanma için daha faydalı projeler tasarlanabilmesine dönük olarak Mali yardım temin etmek yer alıyor.

Başvuru sahiplerinin öncelikle tüzel kişilik olması isteniyor. Bununla birlikte Mali tüzükte listelenen şartlarda olmadıklarını belgelendirmeleri gerekiyor.

Tekliflerin doğrudan başvurabilecek yetkin bir bakanlık veya bakanlıkça bu çağrı altında proje hazırlamakla görevlendirilmiş bölgesel veya yerel kurumlar, sosyal güvenlik kurumları veya hükümet ajansları gibi kamu kurumlarınca iletilmesi gerekiyor. Çağrı için tahsis edilen toplam tutar ise 2 milyon Euro olarak belirlendi. Her projeye 100 bin Euro ile 500 bin Euro arasındaki tutarlarda destek sağlanacak. Projelere tahsis edilecek AB Mali yardımları proje faaliyetleri toplam uygun maliyetlerinin en fazla yüzde 80'i kadar olacak.

Tekliflerin, elektronik ortamda ayrıca basılı şekilde, 26 Eylül 2011 Pazartesi günü Avrupa Komisyonu'na ulaştırılması isteniyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2054 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim