• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 15 °C

Türk mobil hastane, Somalili çocuklar için şifa dağıtacak

Türk mobil hastane, Somalili çocuklar için şifa dağıtacak
Somali'de Türk doktorlarından sonra Türk mobil hastanesi de şifa için Somali'de... Sıcağa ve kum fırtınalarına karşı korumalı hastanede doktorlar için 60 kişilik lojman bile var.

Türkiye'nin yüzde yüz yerli mobil hastane üreticisi Turmaks, Somali'ye seyyar çocuk hastanesi kuruyor. Turmaks Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Aroymak, 160 yataklı mobil çocuk hastanesinin ameliyathaneler, yoğun bakım üniteleri, yeni doğan servisi, doğumhane, laboratuvar, enfeksiyon ve karantina bölümleri, röntgen, ultrason, bilgisayarlı tomografi, poliklinikler, çamaşırhane, mutfak, tıbbi atık imhası ünitelerini içereceğini açıkladı.

60 YATAKLI LOJMAN DA VAR

Oğuz Aroymak, daha önce BM barış gücünün kontrolündeki Sudan'ın Darfur bölgesine 40 yataklı mobil hastane kurduklarını, Afrika'nın iklim şartlarını bildiklerini, tasarım ve imalatı yapılan seyyar hastanenin sıcağa ve kum fırtınalarına karşı korumalı olduğunu anlattı. Aroymak, 'Hastanelerin aynı zamanda bir yaşam alanı olduğunu düşündüğümüzden doktorların kalması için 60 yataklı lojman da var mobil hastanemizde. Kendinden jeneratörlü olan mobil hastanede doktorlar, klimalı ameliyathaneler ve yoğun bakım ünitelerinde her türlü ameliyatı yapabilecek' dedi.

Türkiye'nin ilgisi sayesinde Turmaks'ı tercih ettiler
Turmaks Genel Müdürü ve aynı zamanda tıp doktoru olan Ali Kemaloğlu ise Somali'deki trajediye Türkiye'nin gösterdiği ilginin başka ülkeleri ve uluslararası yardım kuruluşlarını da harekete geçirdiğini dile getirirken, uluslararası yardım kuruluşlarının kendi kuruluşları adına yapılacak hastane için bir Türk firması olan Turmaks'ı tercih etmelerinin Türkiye'nin gösterdiği bu ilgiden ötürü olduğunu kaydetti. Kemaloğlu, bir Türk firması olarak Afrika bölgesini iyi bildikleri, ekonomik, kaliteli, hızlı mobil hastane tasarımı ve üretimi yaptıklarını bildirdi.

Dünyada bu ölçekte ilk seyyar hastane
Afrika'da fakir ülkelerin sağlık sistemlerine yatırımda kaynak bulamayınca, hastalıkların iyileştirilmesi için gerekli tesisleri kuramadıklarını belirten Dr. Ali Kemaloğlu, 'Somali'deki felakete karşı kurulacak hastanemiz ise dünyada çocuklar için bu ölçekte ve kapsamdaki ilk seyyar hastane olacak. Açlık ve yaygın hastalıklara maruz kalan Somalili çocuklara bir nebze derman

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2766 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim