• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Türk Sağlık-Sen: "Sağlıkta şiddete cezalar artsın"

Türk Sağlık-Sen: "Sağlıkta şiddete cezalar artsın"
Türk Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı'na başvuru yaparak sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı etkili cezaların getirilmesi için çalışma yapılmasını istedi.

Türk Sağlık-Sen tarafından Sağlık Bakanlığı'na yapılan başvuruda sağlık çalışanlarının zaman zaman hizmet verdikleri hastalar gerekse de hasta yakınları tarafından fiziksel ve sözlü şiddete maruz kaldığı ifade edildi.

Sağlık çalışma ortamında şiddetin önemli bir risk faktörü haline gelmesinden dolayı buna karşı daha caydırıcı ceza tedbirlerini içeren mevzuat düzenlemesine gidilmesi ve güvenlik önlemlerinin alınması gerektirdiğine dikkat çekildi.

Başvuruda, Türk Ceza Kanununun muhtelif maddelerinde kamu görevlilerine karşı işlenen hakaret, cebir ve tehdit suçlarının daha fazla cezalandırılacağı hüküm altına alınmasına rağmen kamu görevlilerine özellikle de sağlık personellerine yönelik şiddet olaylarında her geçen gün artış yaşandığı belirtildi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin asgariye indirilmesi bakımından daha caydırıcı ve etkin cezaların yer aldığı bir mevzuat değişikliğine gidilmesi için Sağlık Bakanlığı'nın girişimlerde bulunması istendi.

Sağlık Bakanlığı'nın sorunu çözmek için avukatlık hizmeti yerine şiddete karşı cezaların arttırılmasına yönelik çalışma yapması gerektiğini kaydeden Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci "Teşkilat yasasında getirilen yeni uygulamalardan birisi de sağlık çalışanlarının uğradığı şiddete karşı sağlık çalışanlarının talebi üzerine Bakanlık ve bağlı kuruluşlarınca hukukî yardım yapılabileceği öngörülmesi olmuştur. Burada özellikle belirtmek gerekir ki, şiddete uğrayan sağlık çalışanları sendikaları vasıtasıyla veya kendileri savcılıklara suç duyurusunda bulanarak davalar açmaktadırlar. Ayrıca yaşanan darp olayları sonucunda 10 günün üstünde iş göremez raporu verilmesi durumunda kamu davaları da açılmaktadır. Şiddetin sonuçları konusunda böylesine bir savunma mekanizması geliştirilmişken Bakanlığında bu konuda avukatlık hizmeti sağlayacak olması hiç şüphesiz ki iyi bir katkıdır. Fakat Bakanlığa burada düşen görev bu değildir. Bakanlık şiddetin önüne geçmek üzere cezaların daha yaptırıcı hale gelmesi için çalışmalar yapmalıdır. Bakanlığın görevi budur. Bizde Bakanlığın bunu yapması için bir başvuru yaptık. Umarız sağlıkta rutinleşen şiddetin önüne geçmek için gerekli adımlar atılır." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1891 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim