• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

"Türk Şirketleri İçin Dünyaya Açılan Kapı"

"Türk Şirketleri İçin Dünyaya Açılan Kapı"
UBM Live Uluslararası İlaç Fuarları Grup Direktörü Kilbee: 'Türkiye'nin ilaç endüstrisi Avrupa'da 6, dünyada ise 15. sırada yer almaktadır' 'Küresel eczacılık sektöründe Türkiye'ye olan ilginin artmasını hedefliyoruz'

UBM Live Uluslararası İlaç Fuarları Grup Direktörü Chris Kilbee, ilaç endüstrisi fuarı CPhl Istanbul'un, ilaç bu sektörde Avrupa'da 6, dünyada 15. sırada yer alan Türkiye'nin şirketleri için dünyaya açılan kapı olduğunu belirtti.

Kilbee, Türkiye'de ilk kez düzenlenen "Uluslararası CPhI Istanbul" fuarını AA muhabirine değerlendirdi.

Türk eczacılık sektörünün gelişmesine katkı sağlamayı amaçlayan fuarın önemli fırsat olduğunu anlatan Kilbee, Türkiye ekonomisinin son yıllarda büyük oranda geliştiğini kaydetti.

Kilbee, "Fuardan beklentimiz, sektördeki kilit isimleri bir araya getirip, onların bağlantı kurması, iş yapması ve ihracatlarını geliştirmesidir. Ayrıca küresel eczacılık sektöründe Türkiye'ye olan ilginin artmasını hedefliyoruz. Fuar sonrası beklentimiz bu yönde" diye konuştu.

Dünyanın en kapsamlı ve en büyük ilaç endüstrisi fuarları arasında bulunan Uluslararası CPhI Istanbul'un, Avrupa, Orta Doğu, Uzak Doğu, Orta ve Güney Asya, Balkanlar ve Kuzey Afrika ülkelerinden katılımcı firma ve ziyaretçileri ağırladığını belirten Kilbee, fuarın Türk şirketleri için "dünyaya açılan bir kapı" olduğunu vurguladı.

Chris Kilbee, fuarın katılımcılara eşsiz fırsatlar sunacağına ve Türkiye'nin dinamik ilaç pazarındaki gelişmenin teşvik edilmesine destek olacağına inandığını dile getirerek, şunları kaydetti:  

"Türkiye ilaç endüstrisi Avrupa'da 6, dünyada ise 15. sırada yer almakta. Bu fuarın amacı yerel ilaç üreticilerini bölge tedarikçileriyle bir araya getirerek, gelişimi teşvik etmek ve üretim odaklı şekilde küresel ilaç endüstrisinde bölgenin ve Türkiye'nin önemli bir rol üstlenmesini sağlamaktır. 

UBM olarak bir yılda 40'tan fazla ülkede, 10 farklı sektörde 400'ün üzerinde fuar organizasyonu yaptık. CPhI İstanbul, Türkiye'de ilk defa düzenleniyor. Fuara, hem yabancı hem de Türk şirketlerden büyük bir ilgi var. Fuarda 150'nin üzerinde katılımcı şirket yer alıyor ve 3 gün süresince 3 bin 500 civarında ziyaretçi bekliyoruz. Fuarı, gelecek yıl haziranda yine düzenleyeceğiz. İstanbul'a gelerek, sektörün içinde yer almayı istiyoruz." - İstanbu

 
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2288 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim