• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Türk tıbbına bir ödül de Barcelona’dan

Türk tıbbına bir ödül de Barcelona’dan
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinden Doç. Dr. Tülay Güran, Avrupa Çocuk Endokrinolojisi Birliği’nin Genç Araştırmacı Ödülü’ne layık görüldü.

Avrupa Çocuk Endokrinolojisi Birliğinin her yıl gerçekleştirdiği olağan kongresinde dünyada Çocuk Endokrinolojisi alanında öne çıkan genç bilim insanları arasından (40 yaşını doldurmamış) bir kişiye verdiği “Younginvestigatoraward” bu yıl ülkemizden Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalından Doç. Dr. Tülay Güran’a verildi. 

Geçen hafta Kimya Nobel'ini alan Mardinli Prof. Dr. Aziz Sancar’ın ardından Avrupa’nın en prestijli ödüllerinden biri olan “Younginvestigatoraward” yine Mardinli Doç. Dr. Tülay Güran’ın oldu.

turk-tibbina-bir-odul-de-barcelona’dan1.jpg

Aldığı ödül ile Türkiye’yi temsil etmekten duyduğu memnuniyeti ve gururu ifade eden Doç. Dr. Tülay Güran, şöyle konuştu: ”Bu ödül, Avrupa Çocuk Endokrinoloji Birliğinin 40 yaş altındaki bilim insanlarına verdiği en prestijli ödül olarak kabul ediliyor. Jüri bu ödülü her yıl yüzlerce bilim insanının çalışmaları arasından titiz bir seçimle endokrinoloji bilimine en fazla katkıyı yapan insanlara veriyor. Avrupa Çocuk Endokrinoloji Birliğinin 1-3 Ekim 2015 tarihleri arasında Barselona’da yapılan kongresinde 3000 kişilik delege önünde ödülümü Avrupa Çocuk Endokrinoloji Birliği Bilim Komitesi Başkanı Jan Lebl’dan almak beni bir Türk hekimi olarak çok mutlu etti ve çok gururlandım.”

turk-tibbina-bir-odul-de-barcelona’dan2.jpg
Doç. Güran'a ödülünü Jan Lebl verdi.

DOÇ. DR. TÜLAY GÜRAN KİMDİR? 

Mardinli bir ailenin çocuğu olan Tülay Güran Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdikten sonra Marmara Üniversitesinde Çocuk hastalıkları ihtisasını tamamladı. Daha sonra Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim dalında Prof. Dr. Abdullah Bereket’in yanında çocuk endokrinoloji üst ihtisası yaptı. 2 yıl önce Avrupa Birliği’nin en önemli araştırma burslarından olan Marie-Curie bursunu kazanarak iki yıl İngiltere Birmingham Üniversitesinde bilimsel araştırma yaptı. Özellikle akraba evliliği nedeniyle ülkemizde sık görülen doğumsal böbreküstü bezi hastalıklarının tanı ve tedavisi ile ilgili önemli çalışmalar yapan Doç. Güran’ın bu çalışmaları “Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism” ve “New EnglandJournal of Medicine” gibi saygın tıp dergilerinde yayınlandı. Evli ve üç çocuğu bulunan Doç. Dr. Tülay Güran halen Marmara Üniversitesinde çalışmaktadır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3417 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim