• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Türk ürologlar dünyaya laparoskopi eğitimi veriyor

Türk ürologlar dünyaya laparoskopi eğitimi veriyor
Daha önce ameliyat için yurtdışından Türkiye'ye laparoskopi uzmanı getirilirken, bugün Türk hekimler dünyaya laparoskopi eğitimi veriyor.

Daha önce ameliyat için yurtdışından Türkiye'ye laparoskopi uzmanı getirilirken, bugün Türk hekimler dünyaya laparoskopi eğitimi veriyor. En son Hamburg'da düzenlenen ve 20 Türk hekimin katıldığı 18. Uluslararası Uygulamalı Üroloji eğitimi başarı ile sonuçlanırken, kursiyerlere dünyaca tanınan sertifikalar verildi.

Türkiye, laparoskopi alanında adından söz ettirmeye başladı. 2004 yılında Ankara'da başlayan kurslarla Türkiye'de ürogların beşte birine eğitim veren Türk hekimler aynı eğitimi Avrupa'nın birçok ülkesinde ve Çin'de vermeye başladı.

Türk doktorlar Almanya'nın kuzeyindeki Norderstedt kentinde de uygulamalı üroloji eğitimi verdi. GATA'da görev yapan Prof. Dr. İ. Yaşar Özgök ve Heilbronn Üroloji Kliniği Uzmanı Dr. Ali Serdar Gözen, iki gün süren kursa katılan 20 Türk üroloğa daha önce 15 -20 cm metre kesilerek yapılan ürolojik ameliyatların yerinde şimdi üç dört delik açılarak robotlarla yapılan laparoskopi ameliyatı hakkında videolu teknik bilgiler verildi. Ameliyatlar, domuzlar üzerinde uygulamalı olarak da gösterildi.

Eğitimleri GATA, Gazi Üniversitesi ve Heilbronn Üroloji Kliniği ile ortaklaşa yaptıklarını belirten Özgük ve Gözen, Türk hekimlerin bu konuda dünya'a çok önemli bir mesafe kaydettiklerini belirterek, ' 'Bugün Yunanistan, Romanya, Almanya ve Kosova gibi bir çok Avrupa ülkesinin yanı sıra Çin ve Mısır gibi ülkelerde de eğitim veriyoruz. Bu kurslara katılarak eğitim alanlar bir taraftan dünyanın dört bir tarafında tanınan sertifikaya sahip olarak önde gelen kuruluşlarda her yerde çalışma imkanına kavuşurken diğer taraftan da bu konuda eğitim verecek şekilde yetişiyorlar. " dedi.

Bir sonraki kursların Kosova ve Yunanistan'da olacağını aktaran ve Türk hekimler tarafından verilen kursların büyük ilgi gördüğünü kaydeden Özgök ve Gözen, "Bu kurslar Türkiye'de Sağlık Bakanlığı tarafından kabul edildi ve üroloji uzmanları için mezuniyet sonrası eğitime dahil edildi. " dedi.

"Bu alanda Türkiye'de kurulacak tamamen robotlu sistem ülkemizi bu alanda daha önemli konuma getirecek. " diyen Özgök, bu merkez kurulduktan sonra hekimlerin bu alanda eğitim almak için yurtdışına çıkmayacağını, yurtdışından eğitim almak üzere Türkiye'ye yabancı hekimler geleceğini vurguladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2171 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim