• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı hakkında Kanun teklifi TBMM'ne sunuldu

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı hakkında Kanun teklifi TBMM'ne sunuldu
AK Parti Kars Milletvekili Kılıç ve arkadaşlarının imzasıyla hazırlanan Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Kurulması ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç ve arkadaşlarının imzasıyla hazırlanan Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Kurulması ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Teklif, "veteriner hekimlikte uzmanlığı" getiriyor, veteriner hekimlikte uzmanlığı "lisans üstü" kategorisine alıyor. Teklif, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda serbest veteriner hekimlerin eğitilmesi, uzlaşmanlaşması ve uzman veteriner hekim yetiştirilmesini amaçlıyor.

Teklif, öğretim üyesi olarak çalıştıktan sonra herhangi bir nedenle kendi isteğiyle öğretim üyeliğinden ayrılıp, Bakanlar Kurulu veya yasama organı üyeliğine seçilenlerin, yeniden ayrıldıkları kuruma ya da kadro olması halinde başka yükseköğretim kurumuna geçişine de imkan tanıyor.

Buna göre, bir süre öğretim üyesi olarak çalışanlardan veya öğretim üyesi olarak çalıştıktan sonra herhangi bir nedenle kendi isteğiyle öğretim üyeliğinden ayrılanlardan Bakanlar Kurulu'na veya yasama organı üyeliğine seçilenlerin, bu görevlerde geçirdikleri süreler hesaba katılmak ve buna göre aylık dereceleri yükseltilmek, meslek unvan ve sıfatlarını kazanma ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla başvurmaları halinde, kanun hükümlerine göre ayrıldıkları yükseköğretim kurumlarına kadro koşulu aranmaksızın, bir başka yükseköğretim kurumuna ise uygun kadro alması halinde atama yapılacak. 

Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanun'a göre yurt dışındaki eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra yurda dönenlerin, bakanlıkça belirlenen yurt dışında azami eğitim süresini geçmemek üzere, yurt dışında lisansüstü eğitim amacıyla bulundukları sürelerin tamamı memuriyette geçmiş sayılacak.

Teklif, aday öğretmenlere ilişkin de düzenleme getiriyor. Aday öğretmenliğe atanabilmek için diğer şartların yanı sıra bakanlıkça veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılacak sınavlarda başarı olma şartı aranacak.

Aday öğretmenler, en az bir yıl fiilen çalışmak ve performans değerlendirmesine göre başarılı olmak kaydıyla, yapılacak yazılı veya sözlü sınava girmeye hak kazanacak.

Aday öğretmenler hakkında, Devlet Memurları Kanunu'nun aday memurlukla ilgili hükümleri uygulanmayacak.

Teklif, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK'ya "görevde yükselme ve unvan değişikliği" maddesi ekliyor.

Şube müdürü, tesis müdürü ve basımevi müdürü kadrolarına görevde yükselme suretiyle atanacakların yazılı ve sözlü sınavda; bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikte belirtilecek diğer kadrolara görevde yükselme ve unvan değişikliği suretiyle atanacak pesonelin ise yazılı sınavda başarılı olması gerekecek. Ancak ilçe milli eğitim müdürü ve üstü kadrolara yapılacak atamalarda görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavı uygulanmayacak.

Şube müdürü, tesis müdürü ve basımevi müdürü kadrolarına sözlü sınav, diğer kadrolara ise yazılı sınav sonuçları esas alınarak oluşturulan başarı listeleri üzerinden, tercihleri de dikkate alınarak puan üstünlüğüne göre atama yapılacak.

Görevde yükselme ve unvan değişikliğine tabi kadro unvanları ile bu sınavlara katılacaklarda aranacak hizmet süresi ve eğitim düzeyine ilişkin şartlar ile sınavların uygulanmasına ilişkin hususlar bakanlıkça belirlenecek.

Bu haber toplam 3009 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim