• BIST 9117.17
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

"Türkiye Sağlık Enstitüleri ilk aşamada 6 enstitü olacak"

"Türkiye Sağlık Enstitüleri ilk aşamada 6 enstitü olacak"
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye Sağlık Enstitüleri'yle ilgili yasanın eylül ya da ekimde çıkarılmasının planlandığını bildirdi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Vali Erdal Ata'yı ziyaretinde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sağlık hizmeti sunumunda dünya standartlarını yakaladığını belirtti. Türkiye'nin bu konuda dünyanın en gelişmiş ülkeleriyle kıyaslanabilecek noktaya geldiğini ifade eden Müezzinoğlu, Türkiye'nin aynı zamanda sağlık tüketicisi bir ülke olduğunu, ilaca ve tıbbi teknolojiye önemli miktarda para harcadıklarını kaydetti.

Türkiye Sağlık Enstitüleri'nin kurulduğunu aktaran Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Belirli alanlarda ilacını üretebilen, tıbbi teknolojide söz sahibi olan ülke iddiasında olmalıyız. Türkiye, sanayide belirli mesafeyi yakalamış ülke, özellikle Savunma Sanayi Müsteşarlığının yakaladığı performansla, bizim tıbbi teknolojinin paralel alanları var. Türkiye Sağlık Enstitüleri'ni kuruyoruz ve ilk aşamada 6 enstitü olacak. Bunlardan birisi kanser enstitüsü, diğeri biyoteknoloji enstitüsü. Yani biz tıp teknolojisinde dünyanın ürettiklerini tüketen değil, dünyanın ürettiklerini de üretebilen ülke olma iddiasındayız. Kronik hastalıklar enstitüsü, anne, yenidoğan, çocuk ve ergen sağlığı enstitüsü, geleneksel tıp ve tamamlayıcı tıp enstitüsü ile sağlık akreditasyon enstitüsünü de kuruyoruz. Bunların yasa tasarısı genel kurula geldi, arzu ederdik ki bu dönemde yetiştirelim, perşembe günü görüşmelerine başladık derken kaldı. Muhtemelen eylül ya da ekimde kanunumuzu çıkaracağız."

Müezzinoğlu, Türkiye'nin yalnız sağlık hizmeti sunan değil, sağlık ürünlerini de üreten bir ülke olma iddiasında olduğuna dikkati çekti. Türkiye'nin yakın coğrafyasında bu anlamda bölgenin merkezi olabilecek güce de sahip olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, "Biz artık ülke insanımızın yanında, yakın coğrafyamız, 1,5 milyarlık nüfus için de Türkiye'yi sağlıkta da bölge merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Bunu hedeflerken, sağlığın teknolojisinde de, üretiminde de, Ar-Ge'sinde de geri kalmayı veya dünyayla yarışır noktada olmamayı kabullenmek Türkiye'ye yakışmaz" dedi.

- Büyükşehir Belediyesi ziyareti

Valilik ziyaretinin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret eden Müezzinoğlu, Gaziantep'in, AK Parti'nin "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yücelt ki devlet yücelsin" anlayışını en güçlü sahiplenen illerin başında geldiğini dile getirdi.

Müezzinoğlu, "Şimdi ülkemiz yeni bir dönemecin arefesinde, ilk defa halk cumhurbaşkanını seçecek. İlk defa 50 küsur milyon vatandaşımız vicdanının sesiyle oy kullanacak. Gaziantep'ten de güzel bir fotoğraf bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

- "Uyuşturucuyla mücadelede yeni yol haritalar geliştirmeliyiz"

Bakan Müezzinoğlu, bir gazetecinin "Bonzai kullanımında artış var, bununla ilgili bir çalışma yapılacak mı?" şeklindeki sorusu üzerie uyuşturucuyla mücadeleyi, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıyla tekrar değerlendireceklerini aktardı.

Bu konuda en güçlü paydaşlarından birinin de yerel yönetimler olduğunu anlatan Müezzinoğlu, "Yoğun bir çalışmayı başlatacağız. Şu anda İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı teyakkuz halinde ama konuyu masaya yatırıp yeni yol haritaları ve projeler geliştirmemiz gerektiği kanaatindeyim" dedi.

Konuşmanın ardından Başkan Şahin, Müezzinoğlu'na çeşitli hediyeler verdi.

Bu haber toplam 5987 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim