• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Türkiye sağlık turizminde ilk 10 ülke arasında

Türkiye sağlık turizminde ilk 10 ülke arasında
Dünya turizmine yön veren liderler, World Tourism Forum (Dünya Turizm Forumu) kapsamında İstanbul'da bir araya gelerek sektörü masaya yatırdı.

Merve Dikbaş

Turizmin farklı alanlarda bir yansıması olduğunu ve klasik tatil anlayışının yanında kültür, sağlık turizmi gibi alanların da sektörü yakından takip etmeye zorladığı belirtilirken taşıdığı potansiyele de vurgu yapıldı. Dünyada sağlık turizminin hızla geliştiği belirtilen toplantıda Türkiye'nin de sağlık turizminde dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer aldığı belirtildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilen toplantıya sektörle bağlantılı olan kişiler katıldı. Toplantıda konuşan MLP CARE Grup Koordinatörü Başak Erel, Türkiye'deki sağlık turizminin potansiyeline vurgu yaparak "Geçen yıl yaklaşık 450 bin yabancı hasta tedavi için Türkiye'yi tercih etti. Sağlık turizminde daha da güçlü bir konuma geleceğiz. Şu anda gerek Türkiye gerek ise dünya sağlık turizminde etkin bir rol oynuyoruz. Yılda ortalama 80 ila 100 bin arasında yabancı hasta tedavi olmak için bizi tercih ediyor. Organ naklinden yetişkin ve pediatrik kemik iliği nakline, parkinson cerrahisinden estetiğe, ortopediden KVC'ye kadar birçok özellikli branşta hizmet veriyoruz. Hedefimiz önümüzdeki yıl bu sayıyı yüzde 15 artırmak" dedi. Bu yıl Türkiye'yi tercih eden hasta sayısının 1 milyona çıkarılmasının hedeflendiğini belirten Erel "Sağlık Bakanlığı'nın son verilerine göre dünyada sağlık turizmi yaklaşık 100 milyar dolarlık ekonomiye sahip bir sektör. Önümüzdeki yıllarda dünya sağlık sektöründe daha güçlü bir oyuncu haline geleceğiz" dedi.

Hem tatil hem sağlık

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş ise sağlık turizminin termal, medikal ve yaşlı bakım merkezi olmak üzere 3 noktada birleştiğini belirterek, "Geçen yıl 500 bin kişi Türkiye'ye gelerek sağlık hizmeti aldı. Turistlerimiz geliyor, burada tatil yapıyor daha sonra bakıyoruz ki Türkiye'deki sağlık sistemini de öğreniyor. Hizmet almaya gelenlere bakıyoruz daha önce Türkiye'ye gelmişler. Bu giderek artıyor" dedi.

TÜRKİYE ÇOK POPÜLER BİR YER OLDU

World Tourism Forum'da konuşan TripAdvisor Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Martin Verdon-Roe, geçen yıl Türkiye'nin bir sürpriz yaparak tüm dünyada seyahatte en çok tercih edilen ülke seçildiğini açıkladı. Veridone "Türkiye çok popüler bir yer oldu. Geçen sene seyahatte en çok tercih edilen ülke seçildi. Bununla gurur duymalısınız. Tüm dünyanın dikkatini çektiniz" dedi.

- Yunanistan bitmiş durumda Türkiye ise parlıyor

Foruma katılan CNN International Finans Editörü Todd Benjamin, Türkiye'ye ilk 20 yıl önce geldiğini ve eşine Kalkan'da evlilik teklif ettiğini anlatarak, "Türk havayolu şirketleri çok başarılı ancak uçaktan indiğinizde trafik çok ciddi bir sorun. Türkiye'nin misafirperverliğine hayranım. Ancak İstanbul'da yollar yeterli değil. Uzun vadede trafiğe çözüm bulunması gerekiyor. Avrupa'da ciddi bir işsizlik problemi var. Yunanistan'da da belirsizlik devam ediyor. Yunanistan bitmiş durumda ve Türkiye parlıyor. Türkiye'de orta sınıfın büyüdüğünü gözlemliyoruz ki bu çok umut vaat edici. Türkiye turizmde parlaklığını koruyor'' diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4032 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim