• BIST 9530.47
  • Altın 2484.038
  • Dolar 32.5285
  • Euro 34.8667
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 19 °C

Türkiye sağlıkta da eğitim hizmeti vermeye başladı

Türkiye sağlıkta da eğitim hizmeti vermeye başladı
Sağlık Bakanlığı'nın 8 yıldır yaptığı dönüşüm programı meyvelerini vermeye başladı. Bakanlık bünyesinde yer alan Sağlık Eğitim Genel Müdürlüğü, bu anlamda ilk çalışmasına imza atıyor.


Türkiye'de ilk defa Uluslararası Ortopedi ve Travmatolojideki Güncel Tartışmalı Konular Sempozyumu gerçekleştirilecek. Bugüne kadar sağlık hizmetlerinde bilgi ve teknik donanımı ile çok sayıda insana hizmet veren bakanlık, bu bağlamda dünyanın ortopedi alanında bir numaralı hastanesi New York Hospital for Special Surgery (HSS) işbirliğine giderek uluslararası sempozyum gerçekleştiriyor. Bilkent Otel'de 24-25-26 Eylül tarihlerinde yapılacak sempozyumu TC Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri ile HSS'nin ünlü doktorları buluşacak. 20 Eylül'de İstanbul'da yapılacak resepsiyonda ise bir ilk olarak ünlü doktorlarla Türkiye'de tedavi ettiği hastalar görüşecek. Aralarında Rahmi Koç, Türkan ve Dilek Sabancı, Rifat Hisarcıklıoğlu, Ali Talip Özdemir, Nuri Özaltın, Cem Boyner, Nihat Özdemir, Mahmut Uslu, Feyyaz Berker, Ferit Şahenk gibi isimlerin yer aldığı davetliler Amerika'da tedavi gördükleri doktorları ile buluşacak.

Kongre Genel Sekreteri ve Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Metin Doğan, kongrenin önemini şöyle özetledi: "Sağlık Eğitim Genel Müdürlüğü değişen yapısıyla attığı adımların ilk meyvesi bu kongre olacak. Devlet hastaneleri geri kalmışlığını mazide bırakarak artık teknoloji ve bilgi birikimi ile eğitim verebilecek seviyeye geldiğini burada göstermiş olacak. Davet edilen hastane 37 ortopedi ameliyat hanesi ile tek başına Ankara'daki ameliyathane sayısının 2 kata yakınına sahip. Onlarla böyle bir işbirliği tıp camiası açısından büyük önem taşıyor. Dünyada ortopedi alanında yeni teknikler geliştiren bir hastane bunu Türk hekimleri ile paylaşacak. Bu toplantıya sosyal, kültürel ve tarihi bağlantılarımız olan ülkelerden hekimler gelecek."

Irak, Etiyopya, Suriye, Afganistan, Azerbaycan, Kosova, Bosna, Türkmenistan, Filistin, Kazakistan ve Amerikalı doktorlar katılacak. Genel Sekreter Doğan, bu ülkelerden kongre ve eğitim için Amerika'ya gidemeyen hekimlerin de burada bulunarak tarihi fırsattan yararlanacaklarını kaydetti. Doğan ayrıca canlı cerrahi müdahalelerin de Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde uygulamalı olarak anlatılacağını ifade etti.

400'ün üzerinde bilim adamı katılacak

400'ün üzerinde bilim adamının katılacağı uluslararası kongreye New York Hospital for Special Surgery'den (HSS) David L. Helfet (Trauma), Frank P.Cammisa Jr. (Spine), Thomas L. Wickiewicz (Sports Medicine), Robert L. Buly (Joint Replacement), Bryan T. Kelly (Sports Medicine & Hip Arthroscopy), C. Ronald MacKenzie (Medical Clearence & Rheumatology), Doruk Erkan (Rheumatology & Medical Clearence), Semih Güngör (Pain Management & Anesthesiology), ayrıca Almanya'dan Erhan Başad (Sports Medicine) konuşmacı olarak iştirak edecek. Sempozyuma katılmak isteyenlerin www.ortopedisempozyumu.org internet adresinden detaylı bilgi edinebileceği kaydedildi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2563 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim