• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 14 °C

"Türkiye tek embriyoya geçerek sağlıkta devrim gerçekleştirdi"

"Türkiye tek embriyoya geçerek sağlıkta devrim gerçekleştirdi"
2 yıl önce tüp bebek tedavisinde tek embriyolu döneme geçen Türkiye, Avrupa'dan önce sağlıkta önemli bir adım atmış oldu!

Avrupa Üreme ve Embriyoloji Derneği (ESHRE) bugün 2012 yılında gerçekleşecek olan yıllık kongresi için İstanbul şehrini seçtiğini duyurdu. Dünyanın her tarafından gelecek olan 10 bin dolayındaki katılımcı 1-4 Temmuz 2012 tarihleri arasında yapılacak olan ESHRE Yıllık Toplantısı için İstanbul'a geliyor!

ESHRE Kongresi'nin ev sahipliğini ise derneğin yönetim kurulu üyeliğine seçilen ilk Türk doktor Prof. Dr. Timur Gürgan yapacak. Prof. Dr. Gürgan, bu sene İsveç'in başkenti Stockholm'de yapılan kongreyle ilgili bilgi verdi. Türkiye'nin tek embriyoya geçerek sağlıkta Avrupa'dan önce bir devrim gerçekleştirdiğini belirten Prof. Dr. Gürgan; üreme tıbbı alanındaki gelişmeleri anlattı; "Türk bilim adamları özellikle insan üremesiyle uğraşan meslektaşlarımız ve Türkiye için çok önemli bir gün. Çünkü dünyanın konusundaki en önemli iki kuruluşundan biri olan Avrupa İnsan Üremesi Derneği'nin toplantısının bundan sonraki yıl Türkiye'de yapılacağı yönetim kurulu tarafından açıklandı. Bütün dünyada 6 binin üzerinde üyesi olan bir dernek artık bu işin organizasyonunu Türkiye'ye verdi. İftiharla anons ediyoruz ki 2012'de bütün dünyanın bilim adamları Türkiye'ye gelecek." İki yıl evvel Sağlık Bakanlığı'nın değiştirdiği bir yönetmelikle Türkiye'de tek embriyo transferine geçildiğinin de altını çizen Prof. Dr.Gürgan, sözlerine şöyle devam etti:

TEK EMBRİYO ZAMANI
"Tabii ki Avrupa bunu bir reform olarak gördü çünkü çok kimse yapamıyordu. Gördük ki biz bunu yapabildik ama biraz sıkı oldu doğrusu çünkü halkımız buna sıcak bakmadı, korktu. Çünkü embriyolar tek olursa gebelik oranı düşebilir. Ama kaliteli laboratuarda ve iyi organizasyonla yaparsanız, başarılı oluyorsunuz. O zaman tek embriyo transferiyle tek sağlıklı bebek elde etme sansını çok artıyor."

ESHRE NEDİR?
Avrupa İnsan Üreme ve Embriyoloji Derneği (ESHRE), 1985 yılında üreme tıbbı ve bilimi alanındaki çalışmaları ve araştırmaları teşvik etmek amacıyla kurulmuştur. Başlangıçta 250 üyesi olan ESHRE'nin üye sayısı her yıl artmış olup, şu anda derneğin dünya çapında fertilite uzmanları, embriyologlar, genetik uzmanları, kök hücre alanında çalışan bilim adamları dahil olmak üzere 5 bin 400 üyesi bulunmaktadır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2170 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim