• BIST 9789.68
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 23 °C

“Türkiye’de dikkat edin” uyarısı

“Türkiye’de dikkat edin” uyarısı
"Seyahat hukuku uzmanı Demetrius Danas da, “Türk turizm sektörünün, sağlık ve güvenlik sicili gerçekten kaygı vericidir” iddiasında bulunurken “Her yıl uğraştığımız, orantısız ölüm vakaları ve ciddi ...

Büyük Britanya’nın önde gelen hukuk bürolarından İrwin Mitchell, turistlere güvenlik uyarısında bulununken, Türk mahkemelerinde büyük gecikmeler yaşandığı, küçük tazminatların hükmedildiğini öne sürdü.

Son aylarda Türkiye’de tatil yapan Britanyalı turistlerin arasında ölüm vakalarının artması üzerine Britanyalı tatilcilere güvenlik uyarıları yapıldı. Büyük Britanya’nın önde gelen hukuk büroları İrwin Mitchell, Türkiye’de ölümcül kazalarda vefat eden tatilcilerin aileleri veya yakınlarından artan sayıda başvurular geldiğini belirterek tazminat talepleri için Türk mahkemelerine başvuranların da, büyük gecikmeler ve küçük tazminatları ile karşılaştıklarını savundu.

Bu arada, İrwin Mitchell’in uyarılarına dikkat çeken The Telegraph gazetesi de, son dönemde Türkiye’de meydana gelen kazaların sonucunda hayat kaybedenlerin bir kısmına ilişkin bilgileri yansıttığı haberinde bu kişilerin yakınlarının görüşlerini de aktardı.

2006 yılında Türkiye’nin güneyindeki tatil sırasında kiraladıkları, üstü açık cipin yoldan çıkması üzerine ölen Perry Rose’nin eşi Siriol Rose, Türkiye’de araba kiralama konusunda kendilerine uyarıların yapıldığını belirterek “Türkiye güzel bir ülke ancak yol güvenliği özellikle zayıf. Seyahat sigortası şart. Poliçemiz, hukuki ve tıbbi maliyetleri karşıladı ancak dört yıl sonra hala tazminatı bekliyoruz” dedi.

Büyük Britanya Dışişleri Bakanlığının bir sözcüsü de, Türkiye’yi ziyaret eden vatandaşlarına “kapsamlı” bir poliçeyi almayı tavsiye ederken tur operatörlerinin güvenli olmayan uygulamaları Türk makamlarına ihbar etmelerini istedi.

-“TÜRK TURİZM SEKTÖRÜ SAĞLIK VE GÜVENLİK SİCİCİ KAYGI VERİCİ”-

Bu arada, İrwin Mitchell’in seyahat hukuku uzmanı Demetrius Danas da, “Türk turizm sektörünün, sağlık ve güvenlik sicili gerçekten kaygı vericidir” iddiasında bulunurken “Her yıl uğraştığımız, orantısız ölüm vakaları ve ciddi yaralamalar, Türk turizm yerlerinde meydana geldi. Birçok turist, sağlık ve güvenlik önlemlerinin, AB’de gibi sıkı olmayacağının farkında değil” diye konuştu.

The Telegraph, bu yaz Fas, Mısır, Tunus ve Türkiye’ye yönelik tatil rezervlerinin yüzde 23.4 arttığına dikkat çektiği haberinde, “Nisan 2009 ile Mart 2010 arasında 2.5 milyon Britanyalı turist, Türkiye’yi ziyaret etti. Bunlardan 93’ü öldü, 140’ı da hastanede tedavi görmek zorunda kaldı” diye yazdı
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1875 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim