• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

'Türkiye'de sağlık çok pahalı'

'Türkiye'de sağlık çok pahalı'
Türkiye'deki bazı özel hastanelerin temsilcileri, İsveç'te yerel yöneticiler ve sağlık kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelerek, İsveçli hasta ve yaşlıların tedavilerini üstlenmek için ...

Türkiye'deki bazı özel hastanelerin temsilcileri, İsveç'te yerel yöneticiler ve sağlık kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelerek, İsveçli hasta ve yaşlıların tedavilerini üstlenmek için görüş alışverişinde bulunuyor.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde yer alan Sağlık İş Konseyi'ne (SAİK) bağlı özel hastane temsilcileri ile Ekonomi Bakanlığı temsilcilerine Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği'nde sağlık sistemi hakkında bilgi verildi.

Türkiye ile İsveç arasında sağlık sektöründe işbirliği fırsatlarını değerlendirmek, yaşlı bakımı ve tedavi yöntemleri konularında incelemelerde bulunacak ekibe Büyükelçi Zergün Korutürk de ülkenin ekonomik ve sağlık alanındaki gelişmeler hakkında bilgi aktardı.

-''Türkiye'de ameliyatlar çok pahalı''-

Ayrıca İsveç, Monaco ve İstanbul'da doktor olarak görev yapan ve ortopedi alanında ameliyatlara giren Prof. Dr. İbrahim Turan, İsveç sağlık sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. İsveç'te sağlık ve eğitimin ücretsiz olduğunu bildiren Prof. Dr. Turan, ancak devletin artık özel sektör olmadan sağlık sorunlarını çözemeyeceğini anladığını, bu nedenle son zamanlarda sağlığın üçte birinin özel sektör tarafından yürütüldüğünü söyledi.

İsveç'te tedavisi yapılamayan hastaların yurt dışına gönderildiğini de kaydeden Prof. Dr. Turan, ''Bu anlamda, İsveç'ten Türkiye'ye de hasta gönderilir. Türkiye stabil bir ülke olursa İsveç'ten Türkiye'ye hasta götürmek çok kolay. İsveç'te 10 binin üzerinde ortopedi sorunları olan hasta tedavi için sırada bekliyor. Özellikle el ve ayak rahatsızlığı konularında çok büyük sıkıntı var. Ancak benim Monaco'da yaptığım ameliyat İstanbul'da yapılan ameliyattan daha ucuza geliyor. Son derece iyi ve her türlü konforun olduğu bir hastane aynı zamanda. Türkiye'deki ameliyat ücretleri aşırı yüksek. Ayrıca yurt dışından bakıldığında Türkiye savaşta olan bir ülke gibi görünmeye başladı. Türkiye'de bir bomba daha patlasın Türkiye'ye hiçbir hasta gitmez'' diye konuştu.

Bütün bunlara rağmen İsveç'ten Türkiye hasta götürülürse bunun çok iyi bir iş olacağını kaydeden Prof. Dr. Turan, ''Özellikle sağlıklı yaşlıları Türkiye'ye götürebilirsiniz. Güneş, fizik tedavi gibi hizmetler onlar için çok elverişli'' dedi.

DEİK'e bağlı Sağlık Turizmi İş Konseyi Başkanı Dr. Ruşen Yıldırım da yaptığı açıklamada, İsveç'te Sağlık Bakanlığı ile Karolinska Üniversite Hastanesi, sağlık sigorta temsilcileri, yerel yöneticiler ile bir araya geleceklerini söyleyerek, ''İlk amacımız Türkiye'de sağlık hizmetinin alınabileceğini anlatmak. Daha sonra bu alanda yapılacak platform çalışmalarının temelini atmak olacak'' dedi.

Türkiye'den gelen hastane temsilcileri Stockholm ve Göteborg'da 10 Ekim'e kadar temaslarda bulunacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3740 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim