• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 19 °C

Türkiye’nin ilk mikrocerrahi eğitim-araştırma laboratuvarı açıldı!

Türkiye’nin ilk mikrocerrahi eğitim-araştırma laboratuvarı açıldı!
Türkiye’nin ilk mikrocerrahi eğitim-araştırma laboratuvarı hizmete açıldı.

Yeni nesil devlet üniversitesi olarak araştırma odaklı olma hedefiyle kurulan İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Türkiye’nin ilk Mikro Cerrahi Eğitim-Araştırma Laboratuarını bünyesinde hizmete açtı.

İstanbul Üniversitenin Göztepe Kuzey Yerleşkesinde açılışı gerçekleşen laboratuvar ile hem eğitim, araştırma ve uygulama hizmetlerinin verilmesi hem de mikrocerrahi dalının gelişmesi hedefleniyor.

Atik: “Ülkemiz Mikrocerrahi Eğitim-Araştırma Laboratuvarına Kavuştu”

Mikrocerrahi oparasyonların her geçen gün öneminin arttığını bu nedenle ülkemiz için bu laboratuvarın olmazsa olmaz olduğuna dikkat çeken Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörü Prof. Dr. Bekir Atik, mikrocerrahi eğitim-araştırma laboratuvarıyla ilgili şöyle konuştu;

“Teknolojinin ilerlemesi bununla birlikte insanın da her geçen günde kendini geliştirmesiyle çok küçük damarları artık dikebiliyoruz. Fakat ülkemizde hali hazırda yeterince eğitim verecek ve araştırma yapılacak merkez bulunmamaktaydı. Bizde İstanbul Medeniyet Üniversitesi olarak bilim ve eğitime katkıda bulunmak amacıyla Rektörümüz Prof. Dr. Hamit Okur’un teşviki ve BAP Biriminin desteğiyle bu laboratuvar kurduk. Böylece ülkemizde mikrocerrahi ile ilgili bilimsel eğitim-araştırma imkanı sağlamış olduk. Araştırma odaklı yeni nesil devlet üniversitesi olarak kurulan ve bu yönde başarılı çalışmalara imza atan üniversitemiz, ülkemizin geleceğine bir yatırım daha yapmış oldu”

Samastı: “Üniversitemiz İçin Çok Büyük Bir Başarı”

“Dinamik yöneticileri, tecrübeli öğretim üyeleri ile 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde eğitime başlayan tıp fakültemiz için her türlü alt yapıyı oluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz” diyerek sözlerine başlayan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Samastı, “Amacımız ulusal ve uluslararası alanda rekabet edebilen özgün nitelikleriyle tanınmış lider bir Tıp Fakültesi olabilmek. Bunun için bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Mikrocerrahi Eğitim-Araştırma Laboratuvarı ile üniversitemizin geleceği için çok önemli bir adım attık. Bilimsel ve sosyal yönden nitelikli hekimler ve uzmanlar yetiştirmeyi amaçlayan fakültemiz aynı zamanda Türkiye’deki meslektaşlarına ve topluma doğrudan katkıda bulunmayı hedeflemektedir. En önemli katkıyı da Tıp Fakültesi Öğretim Üyemiz ve BAP Koordinatörümüz Prof. Dr. Bekir Atik Hocamız atmış oldu. Üniversitemize sağladığı büyük katkılarından dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Okur: “Üniversitemiz İlklere İmza Atmaya Devam Ediyor”

Alanında uzman öğretim üyeleri ve donanımlı alt yapısıyla üniversitemiz ilklere imza atmaya devam ediyor” sözleriyle konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Hamit Okur, “T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile işbirliği yapan üniversitemiz; araştırma, uygulama ve eğitim faaliyetleri için her türlü bilim, teknoloji ve işbirliğinden azami derecede faydalanmaktadır. Tıp Fakültesi bünyesinde kurulan Mikrocerrahi Eğitim-Araştırma Laboratuvarı ile sadece üniversitemizin hastanemizin öğrenci ve akademisyenleri değil Türkiye’nin dört bir tarafındaki öğrenci ve akademisyenlerinin de hizmetinde olacaktır” diye konuştu.

“2013-2014 eğitim-öğretim dönemiyle birlikte bünyemize katılan öğrencilerimiz; donanımlı ve modern bir üniversite hastanemizin bulunması, alanında uzman akademik kadromuz ve eğitim olanaklarımızdan dolayı çok şanslılar” diyen Rektör Okur, “Türkiye’de önemli bir eksiklik olan mikrocerrahi laboratuvarını kurduk ve bugün burada hizmete açtık. Gerçekten ülkemizde bu derecede kapsamlı ilk eğitim laboratuvarını üniversitemize kazandırmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2492 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim