• BIST 9767.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Türkiye'nin ilk şehir hastanesi Ekim'de hizmete girecek

Türkiye'nin ilk şehir hastanesi Ekim'de hizmete girecek
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Önümüzdeki 45 gün içerisinde tüm teknik yapım çalışmaları tamamlanacak ve 1 Ağustos tarihi itibarıyla hastanemize yerleştirilmiş makine, teçhizat ve donanımların testleri başlanacak."

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yaklaşık 370 bin metrekare kapalı alana sahip Mersin Şehir Hastanesi'nin eylül veya ekim ayında açılacağını söyledi.

Elvan, Mersin Şehir Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu ve işçilerle bir süre sohbet etti.

Hastanedeki örnek odaları gezen Elvan, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan ayında çok önemli bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ve şehir hastanesinin saha çalışmasını yerinde incelediklerini belirtti.

Mersin Şehir Hastanesi'nin tamamlanma aşamasına geldiğini anlatan Elvan, şöyle konuştu:

"Mersin Şehir Hastanesi, Türkiye'nin hizmete girecek ilk şehir hastanesi olacak. Yaklaşık 370 bin metrekare kapalı alana sahip. Gözünüzde canlandırabilmeniz için şunu söyleyeyim, Antalya Havalimanı terminal binalarının aşağı yukarı 5 katı. İzmir'deki yeni yapmış olduğumuz terminal binalarının aşağı yukarı 2,5 katı büyüklüğünde ve Türkiye'nin açıldığı anda en büyük hastanesi konumunda olacak. Bu hastanemizde bin 294 yatak kapasitesi olacak. Bunun yüzde 70'i tek kişilik oda olacak. Kalan yüzde 30'u da çift kişilik olacak. Aşağı yukarı bu projenin yapımına 2015 yılının başında başladık. Önümüzdeki 45 gün içerisinde tüm teknik yapım çalışmaları tamamlanacak ve 1 Ağustos tarihi itibarıyla hastanemize yerleştirilmiş makine, teçhizat ve donanımların testleri başlanacak. Aşağı yukarı 2 ay gibi bir süreç içerisinde bu test çalışmaları da tamamlanacak. Dolayısıyla inşallah eylül ayının sonu veya ekim ayı başında hep birlikte Türkiye'mizin ve Mersin'imizin ilk şehir hastanesini açacağız."

Elvan, Ankara'da Bilkent ve Etlik'in yanı sıra diğer illerde de devam eden şehir hastanesi projelerinin olduğunu hatırlattı.

Bakan Elvan, Mersin'in özellikle sağlık turizmi açısından Türkiye'nin en önemli merkezlerinden birisi olacağını dile getirdi.

Kamu özel kesim iş birliği alanında Türkiye'nin dünyada örnek ülkelerin başında geldiğine işaret eden Elvan, şöyle devam etti:

"En son çıkan bir uluslararası çalışmaya göre 2015 yılında kamu özel kesim iş birliği projesi alanında ve yapım aşamasında dünyada Türkiye birinci sırada yer alıyor. 47 milyar dolarlık projesiyle 2015 yılında ve tüm kamu özel işbirliği projelerinin de yüzde 40'ını içeren bir yapısı olması nedeniyle dünyada birinci sırada yerini alıyor. Kamu özel kesim işbirliği alanında Türkiye'nin üstüne yok. Bu bir anlamda Türkiye'ye olan güvenin de göstergesidir. Eğer Türkiye istikrar içerisinde olmasaydı, Türkiye'ye bu güven olmasaydı kamu özel kesim iş birliği çerçevesinde bu hastaneler yapılmazdı. Köprüler, tüneller yapılmazdı. Eğer Türkiye bu alanda başarılıysa, evet ülkemizin istikrarına borçludur ve bu alanda ülkemizin, firmalarımızın, kurumlarımızın sahip olduğu deneyime borçluyuz."

Elvan, şehir hastanelerinin kurulmasına öncülük eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür ederek, "Ben Plan Bütçe Komisyonu Başkanlığı dönemimden biliyorum bizatihi yasal düzenlemeleri takip eden ve şehir hastanelerinin Türkiye'ye katacağı değeri bizlere defalarca anlatan Sayın Cumhurbaşkanı'mıza teşekkür etmek istiyorum." dedi.

- Mersin'e 2 müjde

Mersin için 2 önemli müjdesi bulunduğunu kaydeden Elvan, bunlardan bir tanesinin yine sağlıkla ilgili olduğunu, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Hastanesi'ne yeni bir onkoloji hastanesi kazandırılacağını ifade etti.

Uzun zamandan beri konuşulan ancak henüz bir karar alınmayan hastaneyle ilgili Kalkınma Bakanlığı görevine geldikten sonra ilk imzayı kendisinin attığını vurgulayan Elvan, "136 yataklı 43 milyon proje tutarı olan MEÜ Onkoloji Hastanesi yapımına da bu yıl süratle başlayacağız. İnşaat çalışmalarını 2017 sonunda tamamlayacağız. Makine, teçhizat ve diğer eksikleri de 2018 yılı başında giderip inşallah 2018 yazında Mersin Üniversitesi Onkoloji Hastanemizde hizmete girmiş olacak" şeklinde konuştu.

İkinci önemli müjdesinin ise Değirmençay Barajı ile ilgili olduğunu belirten Elvan, şunları kaydetti:

"Özellikle Toroslar'daki kardeşlerimizin sık sık zikrettiği ve çiftçi kardeşlerimizin yoğun bir şekilde gündeme getirdiği bir husus var. Değirmençay Barajı bir başka adıyla Erçel Barajı. Mersin'imiz için son derece önem taşıyan bir baraj. 200 milyon lira proje tutarı var. Toplam 3 bin 131 hektarlık alan sulanacak. Aynı zamanda barajdan içme suyu da temin edilecek. Mersin'imizin en büyük en önemli barajlarından birisi olacak. Bu barajın proje çalışmaları devam ediyordu, bunlar tamamlandı. Dün Yüksek Planlama Kurulu kararıyla yatırım programına alınması yönünde ilk imzayı ben attım. Şu anda diğer bakanlarımızda dolaşıyor. İnşallah bir kaç gün içinde diğer bakanlarımız da imzalar. Kısacası bu barajın yatırım programına alınmasına karar verdik. Bununla ilgili süreci başlattık. İnşallah bu yıl da yapım ihalesini yapacağız."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6712 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim