• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Türkiye'nin konuştuğu doktor!

Türkiye'nin konuştuğu doktor!
Hasta yakınlarının saldırısına uğradı ama daha sonra bakın ne yaptı?

AYDIN’da silahlı kavgada yaralanan hastanın yakınlarının saldırısına uğrayan Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. İzzettin Türkaslan, çenesinde oluşan çatlağa aldırmadan hastayı ameliyat etti. Hastasının hayatını kurtardıktan sonra kendisi de meslektaşlarına tedavi olan ve ’3 gün iş göremez’ raporu alan Dr. Türkaslan’a saldırı anları, hastanenin güvenlik kameralarına da yansıdı. Savcılık, görüntülere incelemek üzere el koydu.

Çeştepe Beldesi’ndeki Çineli Kıraathanesi’nde geçen pazar günü meydana gelen olayda; Adem Gündüz, bir gün evli kaldığı eşini elinden alan kayınpederiyle tartışıp kurşun yağdırdı. Olayda, öfkeli damadın kayınpederi Müslüm Acar ile kavgayı ayırmaya çalışan Kasım Arzar yaralandı. Olayla ilgisi olmayan, ancak göğsünden vurulan kahvedeki müşteri 39 yaşındaki İsmet Gürsun ise müdahalelere rağmen kurtarılmadı.

Olayın ardından Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Kasım Arzar’ın yakınları hastaneye akın etti. Hayati tehlikesi bulunan yaralının filminin çekilip ameliyathaneye alındığı sırada nöbetçi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. İzzettin Türkaslan ile hasta yakınları arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı ve biranda hastane koridorunda yumruklar havada uçuştu. Arbede, özel güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle sona ererken, çenesine darbe alan Opr. Dr. Türkaslan’ın gözlüğü de kırıldı.

HASTAYI REDDETMEDİ

Saldırıya uğraması ve çenesinde oluşan çatlağa aldırmayan Opr. Dr. Türkaslan, hastayı kabul etmeme hakkı olmasına rağmen ameliyata aldı. Hasarlı böbrek ve dalağı vücuttan çıkaran Dr. Türkaslan, hastasını sağlığına kavuşturdu. Ameliyattan çıkan Opr. Dr. Türkaslan’ın çekilen MR’ında çenesinde çatlak tespit edildi. Üç günlük rapor alan Dr. Türkaslan’a saldıran hasta yakınları polis tarafından gözaltına alındı.

Olaya tepki gösteren Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halil Yürekli, durumu ağır olan Kasım Arzar’ın filminin çekildiği sırada Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. İzzettin Türkaslan’a saldırıldığını söyledi. Başhekim Yürekli, "Durum bize haber verildi. Çok şükür arkadaşımızın büyük rahatsızlığı yok ama 3 gün rapor aldı. Darp edilen Genel Cerrahi Uzmanı arkadaşımız, ameliyatını gerçekleştirdi. Bunu doktorlara şiddeti reva gören herkesin bilmesini istiyorum. Bizi darp eden insanlara da biz şefkat elimizi uzatmaya hazırız. Biz vatandaşlarımızdan şiddet değil, güleryüz görmek istiyoruz. Böyle bir şeyle karşılaştığımız için üzgünüz. Birkaç kendini bilmezin davranışı diye düşünüyoruz. Umarım böyle şeyler bir daha başımıza gelmez" diye konuştu.

SALDIRI ANI KAMERADA

Hastanede yaşanan olayın hastane güvenlik kamerası tarafından da saniye saniye görüntülendiğini belirten Başhekim Dr. Yürekli, "Yaşananlar hastane güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Görüntülere savcılık tarafından el konuldu. Arkadaşımız operasyonu gerçekleştirdikten sonra kendisi tedavi oldu" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2286 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim