• BIST 9079.97
  • Altın 2307.524
  • Dolar 32.3445
  • Euro 35.0629
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

Türkiye’nin Psiko’Soma’tik bozukluğu!

Türkiye’nin Psiko’Soma’tik bozukluğu!
Türkiye Soma’da ölen işçilerine ağlıyor. Rakamlar, çeteleler; ölen işçilerin sayısına ilişkin tahminler birbirini izliyor.

Önceki gün bir adı, kimliği, bir hayatı ve ailesi olan işçiler bugün birer “ceset” olarak anılıyor! Civar ilçelerden Soma’ya kamyon kamyon “tabut” taşındığı haberleri geliyor. Bir işçinin ölmesiyle, bin işçinin ölmesi arasında tek fark, matematiksel rakamlardan ibaret!

AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından 2013 yılına kadar meydana gelen 880 bin iş kazasında toplam 13.442 yurttaşımızın öldüğü belirtiliyor.

12 yıldır kalkınma ve büyüme yalanıyla değerlerine el konulan, kaynakları yağmalanan, iradesi felç edilen Türkiye, Soma’da tabuta kondu!

TÜRKİYE’NİN PSİKO-SOMA’SI YORULDU!

Tıp dilinde ‘psiko’ ruh, ‘soma’ ise beden anlamında kullanılır. Ruhun rahatsızlanması sonucu bedenin bundan etkilenmesine genel olarak “psikosomatik” hastalıklar adı veriliyor…

12 yıldır Türkiye’yi yöneten siyasi iktidarın itidalden uzak, toplumu geren ve kendisi gibi düşünmeyeni ötekileştiren tavrı kitlelerin psikolojisini bozuyor. Gezi’de ortaya çıkan enerji, gerilimin dışa vurumuydu.

BAŞBAKAN YİNE AŞIRI UÇLARA YÜKLENDİ

Başbakan Erdoğan başta olmak üzere iktidarın Bakanlarının özellikle toplumsal olaylarda ortaya koyduğu ötekileştirici tavır, Soma’da da kendini gösterdi. Soma’da konuşan Başbakan Erdoğan’ın, yüzlerce işçiye mezar olan madenle ilgili çeşitli önlemlerin alındığını ve olayla ilgili gerekenlerin yapılacağını sıralamasının ardından,“Bu tür havaları fırsat bilip, bunları istismar etmek isteyen bazı aşırı uçlar gruplar var. Bunlara da değer verilmemesinin ülkemizin huzuru için birliği beraberliği için çok çok önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum” ifadelerini kullanması, tıpkı Gezi olayları ve yakın dönemde yaşanan başka pek çok olayda kendini gösteren ‘otoriter baba’ takıntısının sürdüğünü gösteriyor.

KALKINMA HAMAĞINDA SALINARAK HASTA OLAN ÜLKE

12 yıldır kalkınma ve büyüme masalıyla iktidarın ördüğü hamakta salınan Türkiye’nin kafası bozuk, ruhu hasta! 12 yıldır yaşam alanlarına el konularak ekmeği, suyu elinden alınan Türkiye’nin bedeni Soma’da iflas etti! Soma ne ilkti, ne de son olacak. Türkiye kırsalında 12 yıldır kalkınma ve istihdam tanrısına kurban edilen onbinden fazla işçilerin adı sanı duyulmuyor.

TÜRK HALKI YIKIMA KARŞI ŞERBETLİ Mİ?

Soma’da yaşanan katliam, 12 yıldır Türkiye’nin kılcal damarlarına kadar sirayet eden rantiyeci siyasetin yarattığı “Pisiko’Soma’tik bozukluğun doğal bir sonucudur. Doğal olmayan ise, psikolojisini bozacak denli ayyuka çıkan bunca yıkıma karşın her şeyi olağanmışçasına bir tevekkülle karşılamaya hazır halkın akıllara zarar tavrıdır…

Gazeteci-Yazar
Yusuf Yavuz

Bu haber toplam 2079 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim