• BIST 9789.49
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

TUS hayali kuran binlerce doktor YDS şokunda!

TUS hayali kuran binlerce doktor YDS şokunda!
Bu yıl ilk kez uygulanan Yabancı Dil Sınavında adayların yüzde 75'i 'geçersiz' puan aldı. Bu sonuçla Tıpta Uzmanlık Sınavı'nın ardından tercih yapamayacak olan hekimler isyanda...

ÖSYM yaptığı değişiklikle, geçtiğimiz yıla kadar yabancı dil alanında uygulanan Kamu Personeli Dil Sınavı (KPDS) ile Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı'nı (ÜDS) kaldırarak, yerine Yabancı Dil Sınavı'nı (YDS) getirdi.

Bu yıl ilk kez uygulanan YDS, 7 Nisan'da gerçekleşti. Sınavda 289 bin 76 aday ter döktü. Bunlardan 218 bin 39'u ise "geçersiz" kabul edilen 0-49 arası puan aldı. Böylece her 100 adaydan, 75'i 'başarısız' oldu.

Sınavda "geçersiz" puan alan adaylar arasında, eylül ayında gerçekleşecek Tıpta Uzmanlık Sınavı'na (TUS) girerek uzmanlık alanlarını belirleyecek olan çok sayıda pratisyen hekim de bulunuyor. Uzmanlık eğitimi almak isteyen doktorların da TUS sonrası tercih yapabilmeleri için en az 50 yabancı dil puanı almaları gerekiyor.

UZMAN İSYANDA

Sınavdan sadece TUS'a girecek olan pratisyen hekimler değil uzman doktorlar da şikayetçi. Uzmanlığını yapıp "Baş asistan" olmak isteyen hekimler de YDS'nin zorluğundan ve alınan sonuçtan dert yanıyor.

'0' Çekerek kariyer hedeflerini en azından bir yıl ertelemek zorunda kalan adaylar isyan etti. Sınavda başarısız olan hekimlerin şikayet yağmuruna tuttuğu Türk Tabipleri Birliği (TTB)'de harekete geçti. TTB yetkilileri ÖSYM'den, sınava giren doktorların sayısı ve başarı durumuna ilişkin bilgi isteyecek.

Konuyla ilgili Akşam'a bilgi veren TTB Genel Sekreteri Bayazıt İlhan, "Doktorlardan çok sayıda telefon ve mektup aldık. Çoğunluğu sınavın zor olduğunu ve aldıkları puanlarla eylül ayındaki TUS'ta tercih yapamayacaklarını iletti" diye konuştu.

ÖSYM'ye başvuracaklarını belirten İlhan, "Sınava giren doktorların sayısı ve başarı durumlarına ilişkin bilgi isteyeceğiz" dedi.

'SIFIR'CILAR ALTI'YA KATLADI

Kamu Personeli Dil Sınavı (KPDS) yerine "Yabancı Dil Sınavı" (YDS) adıyla bu yıl ilk kez uygulanan yeni sistemde başarısızlık oranının yüzde 75 olması, "eski sistemde nasıldı?" sorusunu gündeme getirdi. Geçtiğimiz yıl son kez uygulanan Kamu Personeli Dil Sınavı (KPSS)'de 133 bin 503 adaydan, 60 bini 0 ila 49 puan aralığında kalmıştı. Bu oran sınava girenlerin yüzde 45'lik kısmını oluşturmuştu.

Doruk Çakar / Akşam

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6142 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim