• BIST 9439.1
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 20 °C

Tüylenme sorununu nasıl çözeriz?

Tüylenme sorununu nasıl çözeriz?
Kadınların en büyük sorunlarından biri olan aşırı tüylenme, kimi zaman sosyal ortamlarda yüz kızartıcı boyutlara varabiliyor.

Genetik olarak bir yapısal bozukluğu olmayan kadınların pek çoğu tüylenme sorununa karşı sir ağda yı uyguluyor. Eskiden kullanılan Şeker ağdası, artık günümüzde tahtını sir ağda’ya kaptırmış durumda. Bunun nedeni ise, tüylerin çıkış sürelerinin şeker ağda’ya oranla daha uzun olması ve daha steril bulunması…

Hormonal bir sorundan dolayı aşırı tüylenmesi olan bayanlar ise lazer epilasyonu tercih ediyorlar. Lazer epilasyon kalıcı çözüm üretse bile, bazı tehlikeleri de yok değil. Özellikle Yüz bölgeleri için yapılan lazer uygulaması için, gideceğiniz merkeze ve lazer cihazlarına çok dikkat etmelisiniz. Çünkü pek çok bayanda lazer sonrası oluşan yanıklar kalıcı hasarlar bırakabiliyor. Yüz bölgesindeki tüyler canınızı sıksa bile, bunun uzun bir araştırmanın sonucunda verilecek bir karar olduğunu unutmayın!

Ağda artık evde yapılıyor!
Bayanların en büyük sorunu olan tüylenme, artık evlerde çözüm buluyor. Değişik markalara ait hazır sir ağda bezleri, hayatı kolaylaştırıyor ve saat kaç olursa olsun sizi kuaföre gitme derdinden kurtarıyor. Tabii ki ağdayı nasıl yapacağınızı bilmeniz de gerekiyor! Milliyet'in haberine göre, en hassas bölgelerimizden olan yüzümüzde çene ve bıyık bölgesi daima sorun olur. Bu tüylerden kurtulmak için öncelikle cildimizi bir temizleyici yardımıyla temizliyoruz. Sonrasında ağdamızı kılların çıkış yönüne doğru sürüyoruz. Tek kullanımlık kağıt pedi ağdanın üzerine yapıştırıp, elimizle bastırıyoruz. Kılın çıkış yönünden TERS tarafa doğru ise hızlı bir şekilde çekiyoruz.

Tüy alma işleminin ardından mutlaka ağda yapılan bölgede kalan ağdaları temizlemek için dezenfekte etmemize yarayan ürünleri kullanıyoruz. En son işlem ise ciltte oluşabilecek hassasiyeti önlemek adına cildi rahatlatan yatıştırıcıyı uyguluyoruz…

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3243 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim