• BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Üç doktordan İkisine dayak, birine tehdit!

Üç doktordan İkisine dayak, birine tehdit!
Dokuz Eylül Hastanesi'nde annesi kurtarılamayan U.T, biri kadın 2 doktoru darp etti. 112 ambulansında çalışan hamile doktora ise bir hasta yakını bıçak çekti.

Sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların ardı arkası kesilmiyor. İzmir'de dün yine iki ayrı olayda, 3 doktor hasta yakınları tarafından şiddete maruz kaldı. İlk olayda, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, hasta yakını U.T. (41), kalbi duran annesi N.T'ye (70) 45 dakika müdahale eden ama hayata döndüremeyen Nazenin Hasanzade ve Anıl Gürkan adlı iki doktoru öldüresiye dövdü. Doktorların ilk müdahalesi hastanenin acil servisinde yapılırken, U.T. ise yakalandı. Adliyeye sevk edilen zanlı, serbest kaldı.

İkinci olayda ise Buca Ufuk mahallesinden gelen acil çağrıya giden 112 ambulanstaki 4 aylık hamile Eylem Turan'a, hasta kişinin oğlu tarafından bıçak çekildi. Genç kadının 'ben hamileyim' demesi üzerine zanlı, "İkinizi birden öldürürüm" diyerek korku saçtı. Zanlı, çağrılan polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. 

Çorum'dan kente geldiği öğrenilen ve bölümde tedavi gören 70 yaşındaki ALS hastası N.T'nin kalbi durdu. Doktorların 45 dakikalık müdahalesine karşın yaşlı kadın kurtarılamadı. Annesinin öldüğünü öğrenen U.T. (41) iddiaya göre, doktorlar Hasanzade ve Gürkan'a saldırıp darp etti. U.T, güvenlik görevlileri tarafından engellenirken yaralanan Hasanzade ve Gürkan'a ilk müdahale hastanenin acil servisinde yapıldı.

Saldırgan mahkemede serbest kaldı
Polisin gözaltına aldığı U.T, sevk edildiği mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Saldırıya ve zanlının serbest kalmasına twpki gösteren 200 sağlık çalışanı ise Acil Servis önünde toplanarak şiddeti protesto etti. Grup adına açıklama yapan Anıl Tamburoğlu, "Yıllardır bakımını insan üstü bir çabayla gerçekleştirdiğimiz bir hastanın vefat etmesi sonrasında arkadaşlarımız saldırıya uğramıştır. Hasta yakınları kadın doktor arkadaşımıza yumruk atıp küfürler yağdırmıştır. Başka bir erkek arkadaşımız da başına çok şiddetli darbeler almıştır. Yapılan ilk değerlendirme arkadaşımızın beyin sarsıntısı geçirme riski bulunmaktadır" dedi. Bu arada zanlı U.T'nin, 2006 yılında o dönem temizlik görevlisi olarak çalıştığı Çorum Devlet Hastanesi'nde, cep telefonu ile bir hemşirenin çıplak görüntülerini gizlice çekip internete vermekle tehdit edip para istediği iddiasıyla gözaltına alındığı ortaya çıktı. U.T'nin, şantaj suçundan tutuklanıp bir süre cezaevinde yattığı da öğrenildi.

Hamileye, 'İkinizi de öldürürüm' dedi
İzmir'de 112 ambulansında çalışan hamile doktorun, hastaya müdehale ederken hasta yakını tarafından tehdit edildiği öne sürdüldü. İddiaya göre, hasta yakını, "Bebeğini ve seni de öldürürüm" dedi. Şikayet üzerine hasta yakını gözaltına alındı.

Önceki gece saat 03.00'te acil çağrı üzerine 112 ekipleri Buca Ufuk mahallesine doğru yola çıktı. Hamile kadın doktorun da görev yaptığı ekip üyeleri, evdeki hastaya müdehale etti. Bu sırada hastanın oğlu, "Siz bu konuda eğitim aldınız mı" diye çıkıştı. İddiaya göre elinde bıçık olan kişi, kadın doktoru tehdit etti. Doktorun, "Ben hamileyim, bana mı saldıracaksın' demesi üzerine, iddiaya göre hasta yakınının, "İkinizi birden öldürürüm" dediği öğrenildi. Olaydan sonra ihbar üzerine gelen polis ekipleri, K.K.'yi gözaltına aldı. 

Hastane bahçesinde 'çadır'lı protesto
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde görevli iki doktoru darp eden U.T'nin serbest bırakılmasına tepki gösteren doktor ve asistanlar, hastane bahçesinde çadır kurarak eylem yaptı. İki doktoru darp eden U.T. tutuklanana dek nöbetleşe olarak çadırda sabahlayacaklarını söyleyen doktorlar, "Hayat kurtarmaya çalışan biz doktor ve hemşirelere uygulanan şiddetin son bulmasını istiyoruz. Meslektaşımıza saldıran bu kişi tutuklanana kadar eylemimizi sürdüreceğiz" diye konuştular.

Sağlık çalışanları, Poliklinik Servisi önündeki yeşil alanda çadır kurarken, eyleme İzmir Tabip Odası Genel Sekteri Mete Güzelant, Hekim Derneği Genel Sekreteri Özgür Niflioğlu, Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kürşat Kutluk ve D.E.Ü. Asistan Temsilcisi Anıl Tamburoğlu da destek verdi. Tamburoğlu, aynı gün Türkiye genelinde 7 sağlıkçının hasta yakınlarınca saldırıya uğradığına dikkat çekerek, gerekirse meslektaşları ile birlikte hastane yolunu trafiğe kapatarak eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. 

Yeni Asır

Bu haber toplam 2731 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim