• BIST 9716.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 24 °C

"Ücretsiz diyetisyen uygulaması" başladı

"Ücretsiz diyetisyen uygulaması" başladı
Beylikdüzü Belediyesi; sağlıklı yaşam için yeni bir hizmeti hayata geçirdi. Beylikdüzü halkı, artık “ücretsiz diyetisyen uygulaması” sayesinde kilo kontrolünü yaptırabilecek ve doğru beslenme yöntemleri ile ilgili danışabilecek.

Beylikdüzü Belediyesi; sağlıklı yaşam için yeni bir hizmeti hayata geçirdi. Beylikdüzü halkı, artık “ücretsiz diyetisyen uygulaması” sayesinde kilo kontrolünü yaptırabilecek ve doğru beslenme yöntemleri ile ilgili danışabilecek.

Beylikdüzü’nde belediye personeli ve vatandaşlar için uygulanan ücretsiz diyetisyen hizmeti ile herkesin sağlığı kontrol altına alınıyor. Özellikle Fast food diye adlandırılan, sağlıksız beslenme tarzının hızla yayılmasıyla birlikte Dünya’da ve Türkiye’de oluşan obezite sorunlarına engel olabilmek amacıyla, Beylikdüzü Belediyesi önemli bir proje başlattı. Belediye bünyesinde verilen diyetisyen hizmeti ile özellikle belediye personeli ve isteyen tüm vatandaşlara sağlıklı yaşam danışmanlığı veriliyor. Sağlıksız beslendiğini düşünen ve bu durumdan kurtulmak isteyen herkes, hizmetten ücretsiz olarak faydalanabiliyor.

METABOLİK YAŞ, YAĞ, KAS VE KEMİK ÖLÇÜMÜ YAPILIYOR

Beylikdüzü Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde görevli Diyetisyen Billur Filiz, isteyen herkese sağlıklı yaşam hakkında bilgiler veriyor ve de metabolik yaş, yağ, kas, kemik durumu ölçümlerini yapıyor. Aşırı kilo sorunu olanlara, kan tahlilleri doğrultusunda diyet de yazan Billur Filiz, yapılacak düzenli kontroller sayesinde kilo sorunu olan herkesin rahatlıkla, sağlıklı bir yaşama kavuşabileceğini söyledi.

İlk olarak Beylikdüzü Belediyesi personeli üzerinde başlatılan uygulamaya, çalışanlar yoğun bir talep gösteriyor. Kendilerine önerilen beslenme programı dahilinde kilo sorunu olanlar, artık neyi nasıl yediklerine ve spor yapmaya özen gösteriyorlar.

Hizmetin ücretsiz olarak herkese sunulduğunu dile getiren Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, “ Bu hizmet herkes için çok önemli. Sağlık olmadan hiçbir şeyin önemi yok. Sağlıklı yaşam için hem yediklerimize, hem de spor yapmaya önem vermeliyiz. Uzman diyetisyenimiz ile böyle bir proje başlattık. Arzu eden herkesin katılmasını bekliyoruz” dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6000 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim