• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Uludağ Üniversitesi'ne hasta yakınları misafirhanesi

Uludağ Üniversitesi'ne hasta yakınları misafirhanesi
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, banklarda ya da çim üzerinde uyumak zorunda kalan hasta yakınlarının çilesi bitecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak Uludağ Üniversitesi ile başlattığımız proje ile hasta yakınlarının mağdur olmadan kalabileceği güzel bir tesis inşa edilmiş olacak” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne hastalarını getiren vatandaşların, yıllardır yaşadığı konaklama sorununun, ‘Hasta Yakınları Misafirhanesi’ ile çözüleceğini söyledi. Bursa’yı daha yaşanabilir ve daha sağlıklı bir kent haline getirmek amacıyla her alanda çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile birlikte Görükle Yerleşkesi’nde yapılacak olan hasta yakınları merkezi için uygun alanlarda incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi ile Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü arasında güzel bir sosyal sorumluluk projesine imza atmaya hazırlandıklarını söyleyen Başkan Altepe, “Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, Bursa başta olmak üzere çevre illere de hizmet veriyor. Bu nedenle her gün çevre illerden de gelenler oluyor. Özellikle hastalarını buraya getiren hasta yakınları, konaklama konusunda büyük sıkıntılar çekiyorlar” ifadelerini kullandı.

Başkan Altepe, hasta yakınlarının konaklama sıkıntısının yıllardır süren ve artık kronikleşen bir sorun olduğunu belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak Uludağ Üniversitesi ile başlattığımız proje kapsamında buraya bir hasta yakınları misafirhanesi yapacağız. Bu sayede özellikle hasta yakınlarının mağdur olmadan kalabileceği güzel bir tesis inşa edilmiş olacak” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, tesis için yerin belirlenmesi ve senatodan karar alınmasının ardından Büyükşehir Belediyesi’nin kısa zamanda projeyi gerçekleştireceğini sözlerine ekledi.

BÜYÜK BİR HİZMET OLACAK

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek de Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin bölgenin en büyük hastanelerinden biri olduğunu belirterek, “Yaklaşık ayda 100 bin hastanın geldiği Tıp Fakültesi’nin bin yataklı hastanesi de var. Dolayısıyla büyük bir hasta ve hasta refakatçi grubu bu bölgede ikamet ediyor. Bu durum, yıllardır bizim çözemediğimiz ciddi bir sorundu. Refakatçiler için, makul ücretlerle, belediyemizin ve ilgili derneğin işleteceği bir sosyal alan oluşturacağız. Bu, büyük bir hizmet olacaktır” diyerek projeden dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Başkan Altepe ve Prof. Dr. Dilek, kampus içerisinde tesis için uygun arazileri titizlikle inceledi.

uludag-universitesine-hasta-yakinlari-misafirhanesi-iha-20130904aw000271-1-t.jpg

uludag-universitesine-hasta-yakinlari-misafirhanesi-iha-20130904aw000271-2-t.jpg

uludag-universitesine-hasta-yakinlari-misafirhanesi-iha-20130904aw000271-3-t.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3621 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim