• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 24 °C

"Uluslararası Akademik Ozon Terapi Kongresi" 29 Nisan’da İstanbul'da yapılacak

"Uluslararası Akademik Ozon Terapi Kongresi" 29 Nisan’da İstanbul'da yapılacak
Tıpta ozonla ilgili son gelişmelerin gündeme getirileceği “Uluslar arası Akademik Ozon Terapi Kongresi”, 29 Nisan’da İstanbul’da başlayacak.
Tıpta son dönemlerde kullanım alanı genişleyen ve yaşam için vazgeçilmez öneme sahip olan oksijenin, aktif bir formu olan ozon, pek çok hastalığın tedavisinde tek başına ya da tamamlayıcı bir tedavi aracı olarak kullanılıyor. Ozon tedavileri son 5 yılda gittikçe yükselen bir trend olarak tıp literatürünün önemli konuları arasında yerini aldı. Sadece kozmetik ve estetik amaçlı kullanıldığı gibi yaygın bir kanı olsa da ozon, yara ve ağrı tedavileri, göz hastalıklarının tedavisi, bağışıklığı güçlendirici tedaviler ve yaşlanmayı geciktirici uygulamalar da kullanılıyor. Bunun yanında kronik ve nörolojik hastalıkların tedavisinde ve diş hekimliğinde de yaygın olarak kullanılıyor.
 
Sema Hastanesi Spinal Ağrı Merkezi Direktörü ve Medikal Ozon Terapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci, bu kongreyi düzenlemekteki amaçlarının, Dünyada medikal tedavilerde çok yaygın olarak kullanılan Ozon’un Türkiye’deki kullanım alanlarını genişletmeye çalışmak olduğunu söyledi.
 
Medikal Ozon Terapi Derneği’nin (MOTDER) düzenlediği “Uluslar arası Akademik Ozon Terapi Kongresi”, 29 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasında Bostancı Green Park Oteli’nde gerçekleştirilecek. Kongrede, Türk doktorlar ve diş hekimleri, dünyada ve Türkiye’de ozon tedavileri konusundaki son bilimsel çalışmalar ile teknik ve teknolojik gelişmeleri önde gelen bilim insanlarından dinleme olanağı bulacak.
 
1 Mayıs 2011 tarihinde kongre çerçevesinde biri diş hekimlerine yönelik, toplam 4 ayrı uygulamalı workshop gerçekleştirilecek. Toplantıları ise, ozon tedavilerinin dünyadaki önde gelen isimleri yönetecek.
 
Türkiye’de ilk kez diş hekimlerine yönelik ozon uygulamaları teorik ve pratik olarak anlatılıp, hastalar üzerinde, diş hekimlerine pratik kurs verilecek olan kongre, bütün sağlık personeline açık. Kongre bitiminde sertifika verilecek ve katılımcıların toplantılara katılımları doğrultusunda Tabipler Birliği tarafından kredilendirilecek.
 
Ozon gazı, Tıpta hastalıkların tedavisinde 150 yıldan fazla zamandır Avrupa, Latin Amerika ve Amerika da yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Aktif oksijen molekülü olan ozon gazı kullanılarak yapılan iyileştirici tedavilere “ozon terapi” denilmektedir. Oldukça eski bir tedavi şekli olmakla beraber her geçen gün farklı yararlı etkilerinin bulunması onu yeniden güncel hala getirmektedir. Ozon ilk kez 1785 yılında kimyager Martin Von Marum tarafından keşfedilmiş ve Alman kimyacı Schöbein tarafından da ilk kez 1840 yılında insanlar üzerinde kullanılmıştır. ABD’den Japonya ya dünyanın pek çok ülkesinde uygulanan ozon terapi son yıllarda rağbet gören tıbbi uygulamaların başında yer almaktadır. Ozon terapi “Alternatif  Tıp” değil, bizatihi etkileri bilimsel olarak yüzlerce çalışmayla kanıtlanmış etkili bir tedavi yöntemidir. Ozon terapi ya da Almanlar’ın deyimiyle “kan yıkama” pek çok hastalıkta kullanıldığına dair çok sayıda kanıt mevcuttur. Ozon terapinin en önemli özelliği, hastaya ve hastalığa özgü olmak üzere vücuda farklı yollarla verilebilmesidir.
Bu haber toplam 3103 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim