• BIST 9079.97
  • Altın 2306.479
  • Dolar 32.3199
  • Euro 35.0359
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Umut'a Bir Umut da Sen Ol

Umut'a Bir Umut da Sen Ol
Antalya'da 4 aylıkken yakalandığı kanser nedeniyle acil ilik nakli olması gereken ve ailesi tarafından sosyal medyada 'Umut'a bir Umut da sen ol' kampanyası açıldı

SÜLEYMAN ELÇİN -  Antalya'da 4 aylıkken yakalandığı kanser nedeniyle acil ilik nakli olması gereken ve ailesi tarafından sosyal medyada "Umut'a bir Umut da sen ol" kampanyası başlatılan 4 yaşındaki Umut Yunus Erdem için Fransa'dan umutlandıran haber geldi. Fransa'daki bir donörün kordon kanının Umut'a uyumlu olduğu tespit edildi ve nakil için kanın Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

İzmir'de yaşayan Emine ve Ümit Emrem çiftinin tek çocukları olan 4 yaşındaki Umut Yunus Emrem'e 4 aylıkken milyonda bir görülen Miyelodisplastik Sendrom (MDS) monozomi teşhisi konuldu. Hastalığı nedeniyle kalp atışlarında düzensizlik, yüksek ateş, nefes darlığı ile dalak ve böbreklerinde büyüme olan Umut'un iyileşmesi için doktorlar ilik nakli olması gerektiğini bildirdi.

Sosyal medyadaki kampanyaya ses getirdi

Aile, Umut'a uygun ilik bulunması için sosyal medyada "Umut'a bir Umut da sen ol" kampanyası başlattı. Kısa sürede binlerce kişinin katıldığı kampanya ile çok sayıda donör bulundu ancak hiçbirinin kan örnekleri Umut'a uyumlu çıkmadı.

Tedavi için Antalya Medical Park Hastanesine gelen Umut'a burada 2014'ün Şubat ve Mart aylarında iki defa babasından ilik nakli yapıldı. Nakillerin ardından kan değerleri düzelmeyen ve hastalığı yeniden nükseden Umut için yurt dışından ilik aranmaya başlandı. Almanya'daki kemik iliği bankasından Nisan ayında 4 kişide uygun ilik bulunduğu bildirildi. Nakil için umutlanan aile, Almanya'daki donörlerin ortaya çıkmadığı ve kimliklerinin tespit edilemediği haberiyle sarsıldı. 

Umut'lu haber Fransa'dan geldi

Yaşaması için acil ilik nakli olması gereken Umut'a güzel haber bu sefer Fransa'dan geldi. Fransa'daki bir kordon kanının Umut'la uyumlu olduğu bildirildi. Aile ve doktorlar işlemlerin bir an önce tamamlanmasını ve kordon kanının Türkiye'ye gelmesini bekliyor. 

Umut'un babası Ümit Emrem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Umut için dua eden herkese teşekkür ettiğini söyledi. Umut için Türkiye'nin çeşitli yerlerinden telefonlar aldıklarını anlatan Emrem,"Doktorlar artık günlerin değil saatlerin bile hesabını yapıyor. Umarım kordon kanı Umut'a yetişebilir. Umut'un kampanyası bütün lösemili melekler için umut olur. Sadece Umut için değil Ahmet, Tuğba, Melis, Burak ve binlerce ismini sayamadığım ilik nakli bekleyen çocuklarımız için herkesi donör olmaya davet ediyorum" dedi. 

Emrem, Türkiye'ye en yakın zamanda umutlu haberi vermeyi hayal ettiklerini dile getirdi. - Antalya

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2088 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim