• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Umut'un katillerine verilecek karar bekleniyor

Umut'un katillerine verilecek karar bekleniyor
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, 27 Ağustos 2012'de parkta oynarken nereden geldiği belli olmayan bir mermiyle yaşamını yitiren Umut Ceylan'ın davası karara kaldı.

"Beden bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen ve tutuksuz yargılanan zanlı Can K, yeni atanan Mahkeme Başkanı Hüseyin Yaşar Özyavuz tarafından bir kez daha sorgulandı. Mahkeme Başkanı Özyavuz'un, "Gelen telefon kayıtlarında hergün 20'ye yakın telefon görüşmelerin var. Umut'un vurulduğu gün ile ondan sonraki gün hiç telefon görüşmesi yapmamışsın" sorusuna zanlı Can K, "Hatırlamıyorum" yanıtını verdi. Can K., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme, karar vermek için duruşmayı Ağustos ayına erteledi. Gerçek katil bulununcaya kadar duruşmalara katılmama kararı alan acılı anne Gülhan ile baba Ufuk Ceylan da, son duruşmaya gelmedi.

İzmir 5.Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmaya tutuksuz yargılanan zanlı Can K. ile avukatı, Gülhan ailesi avukatı Özge Eşsizhan katıldı. Göreve yeni atanan Mahkeme Başkanı Hüseyin Yaşar Özyavuz, zanlıya bir talebi olup olmadığını sordu. Başka bir suçtan dolayı halen tutuklu olan Can K., "Ben daha önce söyledim. Umut'u öldüren silah, olaydan sonra bana kargoyla gönderildi. Hakkımdaki iddiaları kabul etmiyorum" dedi.

Mahkeme Başkanı Özyavuz, "Cep telefon dökümleri mahkememize geldi. Gelen kayıtlarda hergün 15 ile 20 arasında telefon görüşmesi yapmışsın. Umut'un vurulduğu gün ile sonraki gün hiç telefon görüşmesi yapmamışsın. Buna ne diyorsun" diye sordu. Bu soruya Can K., "Hatırlamıyorum" diye yanıt verdi.

KARAR AĞUSTOS AYINDA AÇIKLANACAK

Dosya içeriğiyle ilgili bilgi ve belgelerin tamamlandığını belirten mahkeme başkanı, sanık avukatı ile mağdur ailenin avukatına talepleri olup olmadığını sordu. Her iki tarafın avukatı başka bir talepleri olmadığını söyledi. Mahkeme başkanı, karar vermek için duruşmayı Ağustos ayına erteledi. Can K'nın delil yetersizliğinden tahliye edilmesine tepki gösteren acılı anne Gülhan ile baba Ufuk Ceylan, gerçek katil bulununcaya kadar duruşmalara katılmayacaklarını açıklamışlardı. Gülhan çifti, bu kararları nedeniyle son duruşmaya da gelmedi. Şimdi herkes mahkemenin vereceği kararı merakla bekliyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2074 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim