• BIST 9079.97
  • Altın 2324.391
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.885
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

"Universal Hastaneler Grubu" Basın Açıklaması

"Universal Hastaneler Grubu" Basın Açıklaması
Diyarbakır Alman Hastanesi’nde görev yapan çok sayıda hekimin ve personelin işten çıkarıldıkları iddiası ile ilgili haberler üzerine "Universal Hastaneler Grubu" Basın Açıklaması yapılmıştır.

Diyarbakır Alman Hastanesi’nde görev yapan çok sayıda hekimin ve personelin işten çıkarıldıkları iddiası ile ilgili haberler üzerine "Universal Hastaneler Grubu" Basın Açıklaması yapılmıştır;

 

"Diyarbakır Alman Hastanesi’nde görev yapan çok sayıda hekimin ve personelin işten çıkarıldıkları iddiası ile internet ortamında ve diğer usullerle, 20.06.2011 Pazartesi günü Bölge Tabip Odaları, Diyarbakır’daki Sivil Toplum Örgütleri ve Sağlık Meslek Örgütleri Platformu tarafından basın açıklaması tertiplendiği duyurulmuştur. Basın açıklamasının içeriğine ilişkin olarak yayınlanan duyuru hiçbir suretle gerçekleri yansıtmadığından, Diyarbakır Alman Hastanesi’nin de bağlı olduğu Universal Hastaneler Grubu mensuplarını üzmüş olup, gerçekleri paylaşma ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Şöyleki;

Evvelce çok sayıda gazete haberi ve basın duyurusuna konu teşkil etmiş olduğu üzere, Türkiye’nin en büyük sağlık gruplarından birisi olan Universal Hastaneler Grubu, uluslararası yatırımcıların öz sermaye yatırımı ile vatandaşlarımızın daha kaliteli sağlık hizmeti alabilmelerini hedefleyen bir yeniden yapılanma sürecine girmiş bulunmaktadır. Bu yatırım, Grubun küçük şehirler ve ilçeler de dahil olmak üzere ülke çapında yürüttüğü operasyonlarının geliştirilmesine ve yeterince sağlık hizmeti ulaşamayan bölgelere de yüksek kalitede sağlık hizmetleri ulaştırılmasına katkıda bulunmuştur.

Bu doğrultuda, yeni dönemde Grubumuzun pek çok hastanesinde başhekimlik pozisyonlarında değişiklikler yapılmış ve bu uygulama kapsamında ilgili hastanelerimizde emeği geçen başhekimler idari görevlerini yeni arkadaşlarımıza devrederek yine aynı hastaneler bünyesinde uzmanlıklarına uygun olarak görevlerine devam etmişlerdir. Bayrak değişimi olarak ifade edebileceğimiz bu uygulamalar gerek özel gerekse kamu sağlık kuruluşlarında görebileceğimiz rutin uygulamalardır.

Aynı uygulama kapsamında Diyarbakır Alman Hastanesi’nde 09.06.2011 tarihine kadar yapılan tek değişiklik, hastane başhekiminin idari görevinin kaldırılarak görevine tıbbi pozisyonda devam etmesinin tebliğinden ibarettir. Bu tarihe kadar başhekim de dahil, hiçbir çalışanın işten çıkarılması mevzu bahis olmamıştır ve bu durum resmi yazışma ve kayıtlarımızda sabittir. Hal böyle iken, hastanenin başhekimi olarak görev yapmakta bulunan Sayın Dr. Mahmut Çiftçi’ye söz konusu değişikliğin açıklanması ve diğer pek çok hastanemizdeki uygulamalarımızla ayniyet arz eder şekilde tıbbi görevine devam edeceğinin 09.06.2011 tarihinde bildirilmesi üzerine kendisi; manasız ancak yüksek bir tehevvür sergilemek suretiyle kendisine yakın hissettiği ve/veya bizzat kendisinin göreve başlattığı bazı hastane personelini provoke ederek ertesi gün bir kısmını göreve gelmemeleri yönünde örgütlemiş, diğer bir kısmının ise hasta kabul etmelerini engellemiş ve hatta bizzat kendi talimatı ile hareket etmekte olan birkaç personel, hastaların hastaneye girişine mani olarak geri göndermişlerdir. Pek çok hastanın mağduriyetiyle sonuçlanan bu hususların tamamı tutanaklarla ve mağdur hastaların yazılı ifadeleriyle tespit edilmiş durumdadır.

Sağlık hizmeti veren ve yeniden yapılanma sürecinde olan bir kurumda gayet olağan bir görev değişikliğinin şahsileştirilmesi sonucu gerek kurumun, gerekse hastaların mağduriyetiyle sonuçlanan bu şekildeki bir “hasta kabul etmeme” eylemi sebebiyle toplanan disiplin kurulumuz, eylemi örgütleyen Dr. Mahmut Çiftçi’nin ve kendisinin talimatıyla hareket eden yardımcısı Dr. Şehmuz Gökalp ile diğer 4 çalışanın iş akitlerinin feshedilmesine karar vermiştir. Provakatif söylemlerin aksine, “hasta almama” eylemi düzenleyen başhekim ve yardımcısı dışında 60 değil, 6 personel bile işten çıkarılmamıştır, çıkarılması da söz konusu değildir.

Dolayısıyla yaşanan, özünde genel bir uygulamanın uzantısı olarak sadece Dr. Mahmut Çiftçi’nin idari görevindeki değişiklikten ibaret iken, Dr. Mahmut Çiftçi’nin başhekim sıfatının kaldırılması nedeniyle kalkışmış bulunduğu bu provokatif eylemlerden ibarettir. Kendisi, ertesi günkü “hasta bakmama” eylemiyle istediği neticeyi elde edememesi üzerine mevzuyu ideolojik bir mecraya çekerek kitlesel bir harekete dönüştürmek çabasına girmiş olup, bundan ibaret duyuru ve çağrılarının haklı, geçerli ve himaye görerek iştirake değer hiçbir yanı bulunmamaktadır. Zira, hastane organizasyonundaki olağan bir görev değişikliğini, şahsileştirerek büyütmekten ibaret ve sadece bir ikbal kaygısı olarak değerlendirilebilecek gelişmenin, istismarının önüne geçilmesi ve itibar görmemesi esas kabul edilmek gerekmektedir.

Basın açıklaması duyurusunda belirtilenin aksine; Dr. Mahmut Çiftçi ile kendisi tarafından görevlendirilen ve talimatları ile hareket eden yardımcısı Dr. Şehmuz Gökalp ve eyleme taraf olan 4 çalışanın dışında, Diyarbakır Alman Hastanesi kurulduğu günden bu yana görevi tarafımızca sona erdirilen hiçbir hekim veya çalışan bulunmamaktadır. Son dönemde, bazı hekim ve personelimiz kendilerine özgü nedenlerle iş akitlerini hür iradeleri ile sona erdirmiş olup tamamına ait resmi fesih ihbarnameleri elimizde mevcut olup toplu olarak işe son vermek veya toplu işten çıkartma gibi bir durum hiçbir zaman ve hiçbir surette söz konusu olmamıştır.

“Universal Hastaneler Grubu” global ekonomik krizin en şiddetli şekilde tesirlerini gösterdiği ve zaruri de olsa pek çok şirketin toplu olarak işçi çıkarttığı 2009 ve 2010 yıllarında, hiçbir personelini işten atmamış ve hatta bu dönemde faaliyeti sona eren İstanbul dahilindeki bir hastanesinin tüm personelini, en yakın mesafedeki ancak çok daha küçük bir diğer hastanesinde, en ufak bir kârlılık yahut ticari gaye gütmeksizin yıllarca istihdam etmiştir, ki bu husus resmi belge ve kayıtlarla sabittir, ve adı duyuru, çağrı, basın açıklaması ve her ne olursa olsun bu türden bir teşebbüs olsa olsa adımıza sürülmeye çalışılan ancak iz bırakması mümkün olmayan bir lekeden ibarettir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Saygılarımızla,"


Dr. Mahir Turan
Genel Müdür
Universal Hastaneler Grubu

Bu haber toplam 3896 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim