• BIST 9524.59
  • Altın 2493.68
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.664
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

"Üniversite hastaneleri içinde iyi durumdayız!"

"Üniversite hastaneleri içinde iyi durumdayız!"
Dicle Üniversitesi Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan; Türkiye'deki Üniversite Hastaneleri içerisinde iyi durumda olduklarını söyledi.

Dicle Üniversitesi Hastanelerinde Kalite Yönetim Sistemi kapsamında her yıl düzenlenen "Yönetimin Gözden Geçirilmesi" toplantısının üçüncüsü yapıldı.

Başhekimlik Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya anabilim dalı ve dal başkanları ile sorumlu hemşire ve doktorlar katıldı. Başhekim yardımcıları, anabilim dalı başkanları, bilim dalı başkanları ile doktor ve sorumlu hemşirelerin katıldığı "Yönetimin Gözden Geçirilmesi" toplantısının açış konuşmasını yapan Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan; "Bildiğiniz gibi her yıl kalite çalışmaları çerçevesinde "Yönetimin Gözden Geçirilmesi"toplantısı yapıyoruz. Bu bağlamda yaptığımız çalışmaları, sonuçlarımızı sizlere anlatacağız. Geçen yılki toplantıda sizlerden aldığımız öneriler doğrultusunda neler yaptık, neleri yapamadıklarımızı sizlerle paylaşacağız. Bunların sonucunda sizlerin varsa öneriniz alacağız" dedi.

ÜNİVERSİTE HASTANELERİ İÇERİSİNDE İYİ DURUMDAYIZ

Başhekim Alan, Türkiye'deki hastaneler içerisinde iyi durumda olduklarını ifade ederek, şöyle dedi:

"Önceki yıl 12 hedef belirlemiştik. Bu hedeflerin onunda yüzde yüz başarıya ulaştık. Geri kalan 2' sinde ise gerekli yazışma ve çalışmalar devam ediyor. Yüzde 85-90 arasında bir başarı oranını yakaladık. 2 yıllık süre içerisinde mevcut yoğun bakım ünitelerini modernize ettik. Yeni yoğun bakım ünitelerini açtık ve yoğun bakım personelimizi kurstan geçirerek sertifikalandırdık. Dijital arşivleme sistemi çalışmalarımız tamamlandı. Dijital hastaneye geçme çalışmalarımız devam ediyor. Günümüz hastanelerinde otelcilik hizmeti ön plana çıktı. Biz de buna ayak uyduracağız. Bu bağlamda kliniklerin yeniden düzenlenmesi yönündeki çalışmalarımız devam ediyor. İki ayda bir katın boşaltılması suretiyle tüm katları yenilemeye çalışıyoruz. Çalışmalar ve sağlık hizmetleri konusundaki önerilerinizi dikkate alıyoruz. Bunu yazılı olarak da bildirebilirsiniz"

BAŞARILI KLİNİĞE ÖDÜL

Kalite ve Strateji Geliştirme Koordinatörlüğü Danışmanı Yrd. Doç. Dr. İsmail Yıldız da konuşmasında Dicle Üniversitesi Hastanelerinde yapılan iç denetimde klinik, poliklinik ve idari birimlerin almış oldukları puanları açıkladı.

Daha üretken, daha kaliteli hizmet verebilmeleri açısında personeli motive ve teşvik etmek için klinik ve poliklinikler arasında yapılan en iyi proje ve en iyi uygulama projesi yarışmasında Tıbbi Onkoloji anabilim dalı, Türkiye'de ilk defa yayınlanan "Kemoterapi kitabı"ile birinci olurken, Poliklinikler de İngilizce, Kürtçe, Zazaca ve Arapça dillerinde verilen hizmetle 2., Otomasyon Birimi ise bilgilerin HBYS üzerinden yedekleme ve saklanabilir verilerle ilgili proje ile 3. oldu. İlk üç dereceye girenlere para ödülü ve başarı plaketi verildi.

Trafik kazasında anne ve babasını kaybeden, aynı kazada yaralı olarak D.Ü. Hastaneleri acil servisine getirilen bir bebeği tedavisi boyunca emziren iki servis hemşiresine de gösterdikleri bu insanı davranıştan dolayı teşekkür plaketi verildi. Daha sonra soru cevap bölümüne geçildi. Bu bölümde de Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, katılımcıların sorularını cevapladı, dilek ve önerileri dinleyerek not aldırdı.

 
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2220 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim