• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Üniversite hastanelerinde milletvekillerine VIP klinik

Üniversite hastanelerinde milletvekillerine VIP klinik
Milletvekillerinin sağlık harcamaları için Meclis’ten ödenen ücretin yüzde 95’i özel hastanelere gitti. Vekilleri üniversite hastanelerine yönlendirmek için lüks şartlarda kişiye özel muayene imkânı sunan protokoller imzalandı.

Mil­let­ve­kil­le­ri­nin mu­aye­ne ve te­da­vi için özel has­ta­ne­le­ri ter­cih et­me­si Mec­li­s’­in sağ­lık har­ca­ma­la­rı­nı ar­tır­dı. Mec­li­s’­in yıl­lık sağ­lık har­ca­ma­la­rı­nın yüz­de 95’i­nin özel has­ta­ne­le­re git­me­si üze­ri­ne TBMM Ge­nel Sek­re­ter­li­ği, mas­raf­la­rı dü­şür­mek için üni­ver­si­te has­ta­ne­le­ri­ne yö­nel­di. TBMM Ge­nel Sek­re­ter­li­ği, Ankara’da Ga­zi ve Ha­cet­te­pe Üni­ver­si­te­leri ile pro­to­kol im­za­la­dı. Ta­sar­ruf ted­bir­le­ri ni­te­li­ğin­de­ki bu adım­lar, İs­tan­bul, İz­mir ve An­tal­ya­’da üni­ver­si­te has­ta­ne­le­ri ile ya­pı­la­cak pro­to­kol­ler­le de­vam ede­cek.

YÜZ­DE 50 TA­SAR­RUF

Mil­let­ve­kil­le­ri­nin üni­ver­si­te has­ta­ne­le­ri­ne yön­len­di­ril­me­siy­le Mec­li­s’­in sağ­lık har­ca­ma­la­rı­nın yüz­de 50 ora­nın­da azal­tıl­ma­sı amaç­la­nı­yor. Üni­ver­si­te has­ta­ne­le­riy­le pro­to­kol im­za­lan­ma­sı­na rağ­men, mil­let­ve­kil­le­ri için özel has­ta­ne­ler­de mu­aye­ne ol­ma açı­sın­dan her­han­gi bir kı­sıt­la­ma ol­ma­ya­cak. İs­te­yen mil­let­ve­ki­li yi­ne özel has­ta­ne­ler­den sağ­lık hiz­me­ti al­ma­ya de­vam ede­cek.

TEK Kİ­Şİ­LİK ODA­DA MU­AYE­NE

Mil­let­ve­kil­le­ri­nin üni­ver­si­te has­ta­ne­le­ri­ni ter­cih et­me­si­ni sağ­la­mak için VIP ser­vis­ler oluş­tu­ru­la­cak. Pro­to­kol kap­sa­mın­da mil­let­ve­kil­le­ri­ne üni­ver­si­te has­ta­ne­le­rin­de özel VIP kli­nik­ler ve tek ki­şi­lik oda­lar­da hiz­met ve­ri­le­cek. Mil­let­ve­kil­le­ri özel­lik­le diş mu­aye­ne ve te­da­vi­si için özel has­ta­ne­le­ri ter­cih edi­yor. Üni­ver­si­te has­ta­ne­le­ri, ve­kil­le­rin diş te­da­vi­si için de VIP kli­nik­ler oluş­tu­ra­cak.

Eski vekillerin sağlık gideri 70 milyon TL

Meclis bütçesinin, ‘cari transferler’ ile ‘mal ve hizmet alım giderleri’ kalemleri, halihazırdaki ve eski milletvekillerinin sağlık harcamalarını kapsıyor. Meclis’in toplam 773.2 milyon TL tutarındaki 2013 bütçesinin 77.6 milyon TL’lik bölümünü ‘cari transferler’ kalemi oluşturdu. Bu kalemin 69.84 milyon TL ile yüzde 90’ı, eski vekiller ile birinci derece yakınlarının tedavi ve ilaç giderlerine harcandı.

2014 bütçesinden büyük pay ayrıldı

2013 yılı bütçesinin 107.7 milyon lira tutarındaki ‘mal ve hizmet alım giderlerinin’ önemli bölümü milletvekillerinin tedavi ve ilaç giderlerine harcandı. Meclis’in 774.3 milyon TL tutarındaki 2014 bütçesinden ‘cari transferler kalemine 91.6 milyon TL ödenek ayrılırken ‘mal ve hizmet alım giderleri’ kalemi ise 101.3 milyon TL olarak gerçekleşti.

EZELHAN ÜSTÜNKAYA - BUGÜN GAZETESİ

Bu haber toplam 3224 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim