• BIST 9787.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

Üniversite hastanelerindeki ilgisizlik hastaları özele yönlendirdi

Üniversite hastanelerindeki ilgisizlik hastaları özele yönlendirdi
Üniversite hastanesinde ilgi göremeyen hastalar birer birer özel hastanelerin yolunu tutuyor. Hastaları isyan ettiren “Tam Gün Yasası” özelin lehine işledi.

Hastalar, “İstediğimiz şekilde tedavi edilemediğimiz ve gerekli ilgili göremediğimiz için özel hastanelere yöneldik” dedi.

“Tam Gün Yasası” hekimleri hastane ile muayene arasında seçim yapmaya zorlayınca kamuda çalışan hekimler istifa etti arada hastalar kaldı. Hastalar Türkiye’nin En Büyük Şikayet Portalı Şikayetvar’a gönderdikleri şikayetlerle hastanelerde yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler. Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan “Tam Gün Yasası” na hastalardan tepkiler gelmeye devam ediyor. Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren düzenlemeye göre; kamuda çalışan doktor muayenehane açamayacak ve özelde çalışamayacak.Üniversite hastanesindeki doktorlar mesai saatinden sonra muayenehanede çalışmakta ısrar ederse, üniversitede sadece eğitim ve araştırma yapabilecek. Doktorlar hasta bakamayacak, çünkü bakmaları yasak. Baktıkları hasta ya da girdikleri ameliyatlar için döner sermayeden pay ya da ek gelir alamayacaklar. Durum böyle olunca hekimler birer birer istifa ederek özele yöneldi.

“Ya İşten Ayrılmışlar Ya Da İzindelermiş”

İyi hekimlerden kaliteli hizmet alan vatandaşların hakları ellerinden alındı. Hocalar üniversitede kalıp tıp eğitimine hizmet versin denildi ama tam tersi oldu. Gelinen nokta özel hastanelerin lehine oldu. Daha önce çok paralarla transfer etmek istedikleri hekimleri kapılarında buldular. Hastaların şikayetleri şöyle yansıdı:

“Hastanelerde eskiden gördüğümüz ilgiyi göremez olduk. Alanlarında iyi hekimler istifa ederek özel sektöre geçmeye başladı. öylece iyi hekimlerden kaliteli hizmet alan vatandaşların hakları ellerinden alındı. Çok önemli tıbbi cihazları kullanan hekimler istifa etti cihazların üstü örtüldü. Sağlık hizmeti büyük ölçüde sekteye uğradı. Örneğin bir hastanın hem cerrahi hem de ürolojik tedavi görmesi gerekiyordu. 1 hafta boyunca serviste kaldı ancak cerrahlar dışında herhangi başka bir doktora ulaşamadı. Yeni yasa sayesinde profesörlerin tamamına yakını işten ayrılmış ya da ücretsiz izindelermiş. Geriye kalan hekimler o kadar meşguller ki yatağınıza geldiğinde soru dahi soramaz olduk. Hasta bu duyarsızlıktan çok endişelendi, psikolojisi bozuldu. 1 haftalık araştırma sonucunda fakülteden ayrılmış olan özel hastanede çalışan bir cerrah ve bir ürolog buldu ve hastaneden ayrıldı. Hasta başka bir hastaneye yatırıldı ve ameliyat oldu.”

Şikayetvar Tüketici Haber Merkezi

Bu haber toplam 4759 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim