• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Üniversite Hastanesi Krizde

Üniversite Hastanesi Krizde
Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ekonomik sıkıntı içerisinde olduğunu açıkladı.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan ekonomik sıkıntının nedenine değinen Kemal Kazak, "Hastane tarafından tedavisi yapılan hastalara ait tedavi faturaları, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından zamanında ödenmiyor. Bunun yanısıra gönderilen faturalarda %15-20'lere varan bir oranda kesinti yapılıyor" dedi.

'AKP'li Vekillere çağrı'
Kazak, iktidar partisi bölge Milletvekillerine çağrıda bulunarak, "Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanemizin kapılarına kilit vurmasını istemiyor iseniz, bu problemin çözümü için takipçisi olunuz ve kangren olmuş bu yaraya biran önce neşter vurunuz. Yoksa bedenin tamamını kaybedeceğiz" dedi.


Kazak, Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından üniversite hastanelerinde yaşanan sorunlarla ilgili bir rapor hazırlandığını belirterek, şunları söyledi:"Üniversite hastaneleri bir kanuna bile sahip değil. Hasta tedavi maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle hastaneler ekonomik olarak kayıp yaşıyor. Döner sermaye ödemelerinde sorunlar yaşanıyor. Üniversite hastanelerinde bütçe yetersizliği ve geri ödemelerde aksama yaşanması nedeni ile tıbbi malzeme ve diğer mal alımlarında sıkıntı yaşanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumunun bazı önemli ameliyatların tamamını veya bir kısmını karşılamaması nedeniyle sağlık hizmetinde aksamalar meydana geliyor. Üniversite hastanelerindeki tedavi maliyeti, Sosyal Güvenlik Kurumunca sağlanan tedavi yardımından daha yüksek. İstihdam politikaları, döner sermaye yetersizliği, yöneticilerin olumsuz yaklaşımları ve benzeri sebepler ile nitelikli personeller başka kurumlara geçiş yapıyor. Üniversite hastanelerine hastabakıcı ve benzeri diğer kadroların tahsis edilmemesi nedeniyle personel eksikliği yaşanıyor.


Üniversite hastanelerinde öğretim üyeleriyle, sağlık çalışanları arasında döner sermeye ödemeleri bakımından eşitsizlik var. Raporda çalışanlara İcap, vardiya ve nöbet uygulamalarında personele araç tahsis edilmemesi, sağlık çalışanlarına yönelik hasta ve hasta yakınlarının sözlü ve fiili saldırılarına karşı gerekli önlemlerin alınmaması, banka promosyonlarının personele peşin ve eşit olarak dağıtılmaması, personelin şikayet ve müracaat haklarını kullanmasında engel çıkarılması gibi sorunlarla çalışanların mağdur edildiği ifade edildi" diye konuştu.

 

gaziantephaberler.com

Bu haber toplam 2087 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim