• BIST 9095.41
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Üniversiteler de 'garanti iş' rekabeti dönemi

Üniversiteler de 'garanti iş' rekabeti dönemi
Üniversitelerde tercih dönemiyle birlikte rekabet de başladı. Öğrenci çekmek isteyen üniversite yöneticileri öncelikli olarak, mezuniyet sonrası 'iş garantisi' veriyor

Tercih döneminde üniversiteler başarılı öğrencileri kapma yarışına girdi. Öğrenciler için cazip imkanlar sunan üniversiteler, son dönemde mezunlarına 'iş garantisi' vermeye başladı. Birçok üniversite, mezun olan öğrencilerini işe yerleştiriyor. Kimi üniversiteler kendilerine ait kuruluşlara öğrenci gönderirken, kimisi de anlaşma yaptıkları şirketlerde istihdam imkanı sağlıyor.

Bu yıl ilk kez eğitime açılacak olan İstanbul Medipol Üniversitesi de iş garantisi veren okullardan birisi. Hemşirelik, fizik tedavi ve rehabilitasyon, sağlık yönetimi ve beslenme bölümlerinde 50 kişilik kontenjanla öğrenci aldıklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Sabahattin Aydın, bu bölümlerden mezun olacak bütün öğrencileri kendi hastanelerinde işe yerleştireceklerini vurguladı. Aydın, ilerde başka hastaneler ile de anlaşırlarsa, onlara da mezunlarını gönderebileceklerini belirterek, şunları kaydetti: "Şu anda Türkiye'de büyük bir istihdam açığı var. Bu yüzden biz de eleman açığı olan bölümleri belirledik. Bu bölümlere giren öğrencilerimizin işihazır olacak. Öğrencilerimize mezun olduklarında kendi bünyemizdeki hastanelerde iş garantisi veriyoruz."

HER ÜNİVERSİTE FARKLI ALANLARDA İSTİHDAM AÇIYOR
Kadir Has Üniversitesi:
Medya, enerji mühendisliği ve bioenformatik gibi yeni bölümler açtı. Üniversite, 2010-2011'de 2 bin yeni öğrenci hedefliyor.

Okan Üniversitesi: Türkiye'ye yatırıma gelen 50 milyar euro cirolu Çinli Huawei ile anlaştı. Çince öğrenen öğrencilerini mezun olur olmaz bu şirkete yerleştiriyor.

Işık Üniversitesi: Üniversite, enformasyon teknolojileri, yönetim bilişim sistemleri ile insan ve toplum bilimleri gibi bölümler oluşturuyor. Bugüne kadar mezun olan 2 bin 344 lisans öğrencisinin neredeyse tamamı iş buldu.

Sabancı Üniversitesi: Dünyanın seçkin kurumlarında staj imkanı sunan üniversiteden mezun olan öğrencilerin yüzde 88'i okulu bitirdikten en geç 1 yıl içerisinde iş buluyor.

Özyeğin Üniversitesi: İş bulmayı kolaylaştırmak için etkin staj programları düzenleyen üniversite, öğrencilerin puan ortalamalarına göre ücretsiz ve yurt dışı staja gönderiyor. Üniversite öğrencileri girişimciliğe de teşvik ediyor.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2488 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim