• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

Üniversiteler Sağlık Bakanlığı ile barıştı!

Üniversiteler Sağlık Bakanlığı ile barıştı!
Üniversiteler ile Sağlık Bakanlığı arasında ciddi bir gerginlik vardı. Kimilerine göre, kendisi de eski bir akademisyen olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, üniversitelerden intikam alıyordu... Abbas Güçlü'nün yazısı..

Üniversiteler ile Sağlık Bakanlığı arasında ciddi bir gerginlik vardı. Kimilerine göre, kendisi de eski bir akademisyen olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, üniversitelerden intikam alıyordu. Bu yüzden de, hastane koşullarını ve tam gün yasasını, onları rahatsız edecek boyutlara getirmişti...

Akdağ‘ın 10 yılı aşan bakanlık sürecinin sona ermesiyle birlikte sanki üniversiteler ile Sağlık Bakanlığı arasındaki buzlar erimeye başladı...

Gaziantep buluşması

14. Üniversite Hastaneleri Birliği toplantısı, Gaziantep Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, Gaziantep’te yapıldı. Toplantıya 14 üniversite rektörü ve 123 akademisyen katıldı.

Toplantının ilk günüde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve İstanbul Üniversitesi Rektörü aynı zamanda Üniversite Hastaneleri Birliği’nin Başkanı olan Prof. Dr. Yunus Söylet “Üniversite Hastanelerinin Sorunları” konulu panelde bir araya geldi.

Söylet Üniversite Hastaneler Birliği’nin kuruluş amacını ve üniversite hastanelerinin sorunlarını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na anlattı.

Geçmişte Türkiye’de kurumların birbirleriyle küs olduğunu ve birbirleriyle çok yakın temas içinde olabilme üslubunu geliştiremediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Söylet, çarpıcı açıklamalarda bulundu:

"Üniversiteler kapalı duvarlar arkasındaydı. Siyaset kurumuyla maalesef ilişkiler son derece gergindi. Biz o günlerden bugünlere geldik. Bu derneği kurduğumuz sırada fark ettiğimiz ciddi sorun şuydu; kurumları tektipleştirmekten hiçbir ülke yarar sağlamaz. Dolayısıyla devlet hastaneleri devlet hastanesi gibi, üniversite hastaneleri üniversite hastanesi gibi, özel hastaneler de özel hastane gibi kalmalı. Bunları fonksiyon ve diğer açılardan birbirine benzetmemizin bu ülkeye hiçbir katkısı yok diye yola çıktık. Bir sacayağı tarif ettik. Dedik ki Türkiye’nin, hele gelecek için bu kadar çok iddiası olan bir ülkenin, sağlık alanında bu kadar önemli adımlar atan ülkenin bu sacayağını kurmaya ihtiyacı var."

Bakan Müezzinoğlu da, Rektör Söylet’in bu sıcak söylemine yine aynı samimiyetle cevap verdi:

"Her meslek mutlaka kutsaldır, ama hekimlik ayrıca kutsaldır. Dolayısıyla kendimizi farklı bir noktaya taşıma anlamındaki bir kutsallık değil, ama yaptığımız işin saygınlığı, mutlaka detayları ve geleceğinin çok önemli olduğunun bilincinde olmalıyız...

Son yıllarda belki biraz tartıştığımız, çok güncelleştirdiğimiz tam gün gibi, ekonomik sıkıntıları da en kısa zamanda geride bırakarak, inşallah akademik, bilimsel gelişmeler gibi daha iyiyi, daha güzeli başarabilen bir yolculuğu birlikte yaparız.”

Haydi hayırlısı...

........................

Abbas Güçlü - Diyalog / Milliyet
[email protected]

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3762 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim