• BIST 9454.03
  • Altın 2503.803
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.823
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 20 °C

Urfa'da İki Hastaya Üç Odacıklı Kalp Pili Takıldı

Urfa'da İki Hastaya Üç Odacıklı Kalp Pili Takıldı
İki hastaya kalp pili takılarak tedavisini başarı ile sonuçlandı

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği bünyesindeki “Anjiyo Ünitesi” başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek ilk defa üç odacıklı kalp pili (Bİ-VENTRİKÜLER-PACİNG-ICD) Kardiyak resenkronizasyon tedavisini yaklaşık iki saat süren başarılı bir operasyonla uygulayıp hastayı sağlığına kavuşturdular.

İki hastaya kalp pili takılarak tedavisini başarı ile sonuçlandı

Uz. Dr. Mehmet Han Mercen; Kardiyoloji Polikliniğimizde uzun süredir Kalp Yetmezliği nedeni ile medikal tedavi alan Bekir Uçar ve Ahmet Sakızcı isimli hastalara yapılan tetkik ve değerlendirmeler neticesinde üç odacıklı kalp pili (Bİ-VENTRİKÜLER-PACİNG-ICD) Kardiyak resenkronizasyon tedavisi uygulanmasının uygun olduğuna karar verilip gerekli müdahaleler için işlemler başlatıldı.  

Sağlıklı bir kalbin erişkinlerde dakikada 60-100 arasında vurum yaptığını belirterek Kalp vurumunun bu değerlerin altında ve üstünde olmasının ''kalp ritm bozukluğu'' olarak adlandırıldığını dile getiren Mercen, genellikle az vurum yapan kalbin normal hızda çalışmasını sağlamak için kullanılan kalp pillerinin, adeta bir yaşam destek ünitesi görevini yerine getirdiğini ifade ederek kalbin tamamen durması halinde şok yaparak yeniden çalışmasını sağlayan özel pillere ise takılabilir defibrilatör (ICD) denildiğini kaydederek, kalp pillerinin, ritm bozukluğunun yanı sıra kalp yetersizliğinin tedavisinde de kullanıldığını anlattı. 
 
Şanlıurfa’da  çok sayıda kalp ritim bozukluğu hastası var

Şanlıurfa’da  binlerce kalp ritm bozukluğu hastası olduğunu vurgulayan Uz. Dr. Mehmet Han Mercen, hastaların bir kısmının bu durumun farkında bile olmadığını, hemen hemen her insanda hayatının bir döneminde kalp ritm bozukluğu olabileceğini, bunların mutlaka bir uzman tarafından değerlendirilip tedavi edilmesinin gerektiğini belirtti. ‘Kalp belli hızın altındaysa, özellikle bayılma, bayılacak gibi olma, baş dönmesi, sendeleme veya aşırı halsizlik gibi şikâyetlere yol açıyorsa kalp pili takılır. ICD ise genellikle ani ölüm riski fazla olan hastalara (kalp krizi geçirmiş, önemli derecede doku kaybı olmuş ve/veya ölüm gerçekleşmiş ise) takılabilir. Yaş sınırı yok. Yeni doğmuş bebeğe de, 90 yaşındaki kişiye de kalp pili ya da ICD takılabilir'' Uygulanan bu işlem hastaların hayat kalitelerini arttırarak daha konforlu bir yaşam sunmaktır. Dedi.
 
‘‘Vatandaşlarımızı il dışına gitmeden tedavi ediyoruz’’

Şanlıurfalı vatandaşlarımızın il dışına gitmeden her türlü hastalıkta tedavilerinin hastanemizde yapılabilmesi için yoğun çaba içersinde olduklarını belirten Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Abdülkadir YETİŞGİN; Hastanemizin Kardiyoloji Kliniği bünyesinde aktif olarak çalışan Anjiyo Ünitesi deneyimli personeli, uzman hekim kadrosu ve tam donanımlı Anjiyo Ünitesi ile birçok merkezden daha aktif ve başarılı olarak çalışmaktadır. Bölge halkının bu tür işlemler için il dışı merkezlere gitmelerine gerek kalmadığını belirterek, Anjiyo ünitemiz kurulduğu 2011 yılından bu yana halkımızın hizmetinde olup 9 bin 652 hastaya anjiyo hizmeti verildiğini belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2583 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim