• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Üyelerin sendika tercihinde siyasi baskı olmamalı

Üyelerin sendika tercihinde siyasi baskı olmamalı
Türk Sağlık-Sen Kars Şubesi'nin 4. olağan genel kurulu yapıldı. Tek aday olarak seçime giren mevcut Başkan Erhan Sarıkaya yeniden seçildi. Kurulda konuşan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci,

Türk Sağlık-Sen Kars Şubesi'nin 4. olağan genel kurulu yapıldı. Tek aday olarak seçime giren mevcut Başkan Erhan Sarıkaya yeniden seçildi. Kurulda konuşan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, son yıllarda sendikalar ve STK'lar üzerinde alabildiğine bir baskı, ötekileştirme politikalarını yaşanıldığına dikkat çekerek, "Oysa ki batı demokrasilerinde hiç kimse sendikasını tercih ederken herhangi bir baskıya tabi tutulmuyor." dedi.

Sivil toplum örgütleri ve sendikaların demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu kaydeden Kahveci, şöyle konuştu:

"Sivil toplum olmazsa, konuşamaz ise, derdini anlatamazsa o ülkede demokrasiden bahsedilemez. Ama son yıllarda sendikalar ve STK'lar üzerinde alabildiğine bir baskı, ötekileştirme politikalarını yaşıyoruz. Oysa ki, batı demokrasilerinde hiç kimse sendikasını tercih ederken herhangi bir baskıya tabi tutulmuyor. Bu anayasal bir haktır. Sendikalar arasında ayrım yapan ve sendikasını tercih etmekte olanları zorlayan, baskı yapan yöneticiler, siyasetçiler, Anayasal bir suç işliyorlar. Bu nedenle yargıya müracaat ettiğimizde de bir sonuç alamıyoruz. Biz arzu ediyoruz ki, sendikal mücadele içerisine kamu bürokrasisi girmesin, karışmasın bu işe. Sağlık çalışanlarının çalışma şartlarından tutunda ücretlerinin iyileştirilmesi, mesleki ve sosyal problemlerin çözülmesi için çok önemli bir sendikadır. Ve bu sendika bu ülkenin birliği, beraberliği, bütünlü ve bekası için vardır. Sendikaları sadece ücret sendikacılığı anlamında değerlendirmek doğru değildir."

YENİ YÖNETİM KURULU

Başkan Erhan Sarıkaya, Şube Sekreteri Murat Şanlı, Mali İşler Sekreteri Ednan Kılıç, Teşkilatlandırma Sekreteri Erkan Yıldız, Eğitim ve Basın Sekreteri Dr. İsmail Aydın, Toplu Pazarlık ve Mevzuat Sekreteri Sabahattin Sarıçam, Sosyal İşler ve Dış ilişkiler Haydar Ali Karasu.Üst Kurul Delegeliğinde ise Murat Şanlı ve Hasan Gökçe getirildi.

Kurul, Türk Kamu-Sen Genel Mali Sekreter Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Başkan yardımcısı Kürşat Atmaca, Kars Kamu-Sen Şube Başkanı Fahrettin Şimşekler, Türk Diyanet Vakıf-Sen Şube Başkanı İbrahim Yıldız, Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Erhan Sarıkaya ve sendika üyeleri katıldı.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2042 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim