• BIST 9645.02
  • Altın 2417.034
  • Dolar 32.5755
  • Euro 34.8372
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

Uzun ömür hapı iki yıla hazır

Uzun ömür hapı iki yıla hazır
Dünyanın en önemli yaşlanma uzmanlarından biri olan Profesör Nir Barzilai...

Dünyanın en önemli yaşlanma uzmanlarından biri olan Profesör Nir Barzilai, iki yıl içinde insanların sağlıklı bir şekilde 100 yaşından fazla yaşamasını sağlayacak hapların çıkacağını öne sürdü.

Alzheimer gibi yaşlanmayla bağlantılı hastalıkların araştırmasında yan ürün olarak ortaya çıkan ilaçların geliştirildiğini belirten profesör Londra'daki konferansta "İlaç şirketleri şu anda bu ilaçları geliştiriyor. Bu ilaçlar muhtemelen 2012'den itibaren deneme için hazır olacak" diye konuştu.

Şaşırtıcı açıklamanın, hücrelerin ölümüne neyin yol açtığına ve neden bazı insanların kanser, diyabet, bunama gibi hastalıklara yakalanmadan 100 yaşını geçip hala turp gibi olabildiklerine dair yoğun bir araştırmanın ardından geldi.

New York'lu profesörün Albert Einstein Tıp Okulu'ndaki ekibi, insanların uzun yıllar yaşamasını mümkün kılan genetik varyantları belirledi. Yaşlanma karşıtı genlere sahip olanlar, hayatlarının son dönemlerine doğru ciddi bir şekilde hastalanma eğiliminde olmuyor, fakat aniden ölüyorlar.

Dün Londra'da çok sayıda uzmanın bir araya geldiği Royal Society konferansında konuşan Profesör Barzilai, "100 yaşında olmakla kalmayıp sağlıklı olan insanları görüyorum.

70 ila 80 yaş arasında ölen kişiler, hayatlarının son bir kaç yılında hasta oluyorlar. Asırlıklar ise sağlıklı bir şekilde ölüyorlar" diyerek, insanların birkaç yıl içinde 40'larında ve 50'lerinde günde bir kez alarak uzun yıllar yaşayabileceği hapların çıkacağını söyledi.


GAZETEPORT
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 1948 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim