• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Uzun süredir 'ek kadro' bekleyen Özel hastanelere ek kadro umudu

Uzun süredir 'ek kadro' bekleyen Özel hastanelere ek kadro umudu
Sağlık Bakanlığı ve Özel Hastaneler Platformu Derneği işbirliği ile başlatılan çalışma, uzun süredir 'ek kadro' bekleyen özel sağlık kuruluşları için umut ışığı oldu.

Sağlık Bakanlığı ve Özel Hastaneler Platformu Derneği işbirliği ile başlatılan çalışma, uzun süredir 'ek kadro' bekleyen özel sağlık kuruluşları için umut ışığı oldu. Bakanlığın isteği üzerine 'Ek Kadro Talep Formu' hazırlayarak özel sağlık kuruluşlarına gönderen dernek, sektörün bu konudaki taleplerini rapor halinde bakanlığa sunacak.


Sağlık Bakanlığı tarafından 15 Şubat 2008 tarihinde değiştirilen yönetmelik ile özel sağlık kuruluşlarının branş ve tam ya da kısmi zamanlı kadro alması engellendi. Yönetmelik değişikliğinde 2008 Ekim ayında planlama kriterlerinin belirleneceğine dair madde bulunsa da bugüne kadar herhangi bir gelişme olmadı. Halen özel sağlık kuruluşları ek kadro alamıyor.

Özel Hastaneler Platformu Derneği, özel sağlık kuruluşlarına ek kadro verilmesi için şimdiye kadar birçok kez Sağlık Bakanlığı'na talepte bulundu, ancak girişimlerden bir sonuç alınamadı. Sağlık Bakanlığı bu kez konuyu gündemine aldı ve Özel Hastaneler Platformu Derneği'nden bu konuyla ilgili bir çalışma yapmasını istedi. Dernek, bu talep üzerine özel sağlık kuruluşlarına yönelik 'Ek Kadro Talep Formu' hazırladı ve sektörün taleplerini toplamaya başladı. Özel Hastaneler Platformu Derneği tarafından hazırlanan form ile toplanan talepler Sağlık Bakanlığı'na rapor halinde sunulacak. Çok sayıda sağlık kuruluşu tarafından doldurulan talepler bu güne kadar kadro alamayan sağlık kuruluşları için bir umut oldu.

Özel Hastaneler Platformu Derneği Başkanı Dr. Mehmet Altuğ, "Özel Sağlık Kuruluşları yaklaşık 3 yıldır ek kadro alamıyorlar. 15 Şubat 2008'den önceki kadroları ile hizmet vermeye çalışıyorlar. Sektörün kadro ihtiyaçlarını bugüne kadar defalarca Sağlık Bakanlığı'na ilettik ancak maalesef kadar olumlu bir sonuç alamamıştık. Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden gelen talep üzerine bütün özel sağlık kuruluşlarından talepleri toplamaya başladık. Umarım bu sefer taleplerimiz ciddi manada değerlendirilir ve kısa zaman bu sorun çözülür." diye konuştu.

SEKTÖR 3 YILDIR EK KADRO ALAMIYOR

Özel Hastaneler Platformu Derneği Başkanı Dr. Mehmet Altuğ, özel sağlık kuruluşlarının yaklaşık 3 yıldır ek kadro alamadığını, sektörün 15 Şubat 2008 tarihinden beri önceki kadrolarıyla hizmet vermeye çalıştığını hatırlattı. Altuğ, "Kuruluşlarımızın kadro ihtiyaçlarını bu güne kadar defalarca Sağlık Bakanlığı'na ilettik, olumlu bir sonuç alamadık. Ancak Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden gelen talep üzerine bütün özel sağlık kuruluşlarından talepleri toplamaya başladık. Umuyoruz bu sefer taleplerimiz ciddi manada değerlendirilir ve kısa zaman bu sorun çözülür." diye belirtti.

Şu ana kadar 300'ün üzerinde sağlık kuruluşundan ek kadro için talep geldiğini ifade eden Dr. Altuğ, "Talepler halen gelmeye devam ediyor. Sanıyorum bir iki gün daha uzatacağız. Bütün sağlık kuruluşlarının taleplerini almak ve bakanlığa eksiksiz iletmek istiyoruz." dedi.

Mart ayı içerisinde taleplerini Sağlık Bakanlığı'na ileteceklerini söyleyen Altuğ, daha hızlı ve daha kaliteli hizmet verebilmek isteyen kuruluşların taleplerini bakanlığın mutlaka ciddi bir şekilde dikkate alacağını umduğunu söyledi.


 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 19300 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim