• BIST 9461.31
  • Altın 2492.122
  • Dolar 32.5992
  • Euro 34.8003
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmete hazır

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmete hazır
Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Berktaş, düzenlediği bir basın toplantısı ile hastanenin geldiği son durumu ve eksiklikleri hakkında bilgi verdi.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘nin yemekhanesinde, başhekim yardımcıları, hastane müdür ve yardımcıları ile başhemşirenin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Prof. Dr. Berktaş, 20 Mayıs‘ta açılışı yapılan hastanenin 5 yıldızlı bir otel konforunda olduğunu belirtti. İnşaatı yapan yüklenici firmanın binayı Toplu Konut İdaresi‘ne (TOKİ) Başkanlığı‘na teslim etmesinin ardından tahmini bir ay içerisinde taşınacaklarını kaydeden Prof. Dr. Berktaş, şimdiye kadar taşınmamalarının tek sebebinin binanın TOKİ‘ye daha teslim edilmemesinden kaynaklandığını söyledi. Prof. Dr. Berktaş, "Sağlık İl Müdürlüğü‘nden aldığım bilgilere göre Van Eğitim Araştırma Hastanesi‘nin tüm bölümlerinin taşınacağı yönündedir. Yanı biz tek hastaneden hizmet vereceğiz" dedi.

Yeni personel gibi hizmet alımlarının söz konusu olmadığını da dile getiren Prof. Dr. Berktaş, böyle bir yetkilerinin de olmadığını ifade etti. Hastanede şuan çalışan 120 hekimin bulunduğunu ve son yapılan atama ile gelen 15 hekimin ise önümüzdeki günlerde göreve başlayacağını kaydeden Prof. Dr. Berktaş, hekim sayısının yeterli olduğunu altını çizdi.

Hastanede bazı özel ameliyatların yapılabilmesi için cihazların eksik olduğunu dile getiren Prof. Dr. Berktaş, "Örneğin göz kliniğimizde 8 hekimimiz var. Ancak yapılan çalışmalar yüzde 20 seviyesindedir. Eksik olan özel ameliyat cihazlarının alınmasıyla bu çalışma yüzde 80 seviyelerine çıkacak. Bunun içinde zaten 10 milyon liralık bir cihaz alımımız var. Bu cihazları almamız durumunda hastanemiz tam kapasite ile hizmet vermeye hazır hale gelecektir" şeklinde konuştu.

Firmanın hastaneyi TOKİ‘ye bir ay gibi kısa bir süre içerisinde teslim etmeyi de planladığını vurgulayan Pof. Dr. Mustafa Berktaş, "Hastanenin 120 bin dönüm olan bahçesinin sulanması için bin 200 civarında sadece vanaya ihtiyaç var. Bunun tamamlanması bile bir haftayı alıyor. Bir de kanalizasyon sisteminin enerji pompalarının montaj kalmış. Bunun da 15 gün içinde tamamlanmasını hedefliyoruz. En geç bir ay içerisinde TOKİ‘ye teslim edilmesinin ardından çok seri bir şekilde taşınmaya başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 4716 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim