• BIST 9105.77
  • Altın 2325.525
  • Dolar 32.3798
  • Euro 35.0195
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Van ilindeki Yeşil Kart'lı hastalar ile ilgili yazı

Van ilindeki Yeşil Kart'lı hastalar ile ilgili yazı
Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce Van ilindeki Yeşil Kart'lı hastalar ile ilgili duyuru yayımlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce Van ilindeki Yeşil Kart'lı hastalar ile ilgili duyuru yayımlanmıştır;

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü

 

Sayı: B-10-0-THG-0-81-00-03/251-09

Konu: Yeşil Kart

 

VALİLİĞİNE

(İl Sağlık Müdürlüğü)

 

Van İlinde 23.10.2011 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle diğer illere göç eden Yeşil Kart hak sahibi kimselerden Yeşil Kart Sağlık Cüzdanının yıllık vizesi bitmiş olanların bulundukları ilde Yeşil Kart vizelerini yaptıramadıklarından sorun yaşadıkları bilgisi Bakanlığımıza ulaşmaktadır.

 

Bilindiği üzere 3816 sayılı Ödeme Gücü Olmayan Vatandaşların Tedavi Giderlerinin Yeşil Kart Verilerek Devlet Tarafından Karşılanması Hakkında Kanunun uygulanmasına ilişkin yönetmeliğin 21. maddesinde "Yeşil Kart alındığı tarihten itibaren normal hallerde (ölüm, maddi durumda değişiklik vb. haller dışında) bir yıl geçerlidir. Bir yılın sonunda vize edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle Yeşil Kart sahipleri; her yıl vize işlem süresini de dikkate alarak EK-V'e uygun olarak düzenlenmiş olan Yeşil Kart Yoklama Belgesini doldurarak, Yeşil Kartlarını aldıkları valilik veya kaymakamlığa vermek zorundadırlar. Yoklama Belgesini alan valilik veya kaymakamlık bu süre içerisinde vize işlemlerini tamamlayıp Yeşil Kart ve Sağlık Cüzdanı'nın ön kapak arka yüzündeki vize işlemi bölümüne kaydeder" hükmü yer almaktadır.

 

Van ilinden deprem dolayısıyla diğer illere gelmiş olan Yeşil Kart vize sorunu yaşayan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için bir kereye mahsus olmak üzere, Yeşil Kart Yoklama Belgeleri ile Yeşil Kart Sağlık Cüzdanlarının bulundukları ildeki İl Sağlık Müdürlükleri'nce alınarak ivedilikle Van İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderilmesi, Van İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde Yeşil Kartın verildiği ilgili Yeşil Kart Büroları ile irtibata geçilerek gerekli vize işlemleri yapılıp sağlık cüzdanları onaylandıktan sonra Sağlık Müdürlükleri'ne iade edilmesi ve Sağlık Müdürlükleri'nce vize onayı yapılmış Yeşil Kart Sağlık Cüzdanlarının hak sahiplerine teslim edilmesi hususunda bilgi ve gereğini rica ederim.

 

Doç.Dr. Turan Buzgan

Bakan a.

Müsteşar Yardımcısı

 

DAĞITIM

Gereği

-81 İl Valiliğine

(İl Sağlık Müdürlüğü)

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3675 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim