• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Varis, sıcak havayı seviyor

Varis, sıcak havayı seviyor
Aşırı sıcakların yaşandığı yaz aylarında varis hastalarının şikayetleri artıyor. Aşırı sıcaklar varisi olumsuz yönde etkiliyor. Varislerin, bacaklardaki toplardamarların uzaması, genişlemesi ve ...

Aşırı sıcaklar varisi olumsuz yönde etkiliyor. Varislerin, bacaklardaki toplardamarların uzaması, genişlemesi ve kıvrımlaşmasıyla meydana geldiğini belirten Sema Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Aşkın Ali Korkmaz, öğretmen ve tezgahtar gibi sürekli ayakta çalışan kişilerde ve masa başında uzun süre hareket etmeden çalışanlarda varisin sıklıkla görüldüğünü belirtti. Korkmaz, Kadınlarda ve yaşlılarda varis riskinin arttığına gebelerde ve şişmanlarda ise varisin daha sık görüldüğüne dikkati çekerek, Türkiye’de yaklaşık beş milyon varis hastasının olduğunu ifade etti.

Korkmaz, ilerleyen varislerin, bacaklarda ağrı ve ağırlık hissine yol açtığını hatırlatarak, şişen damarlarda kirli kanın birikmesine bağlı olarak gece krampları ve ödem sorunlarının yaşandığına değindi. Korkmaz ayrıca, varise bağlı olarak bacaklarda yanma, kaşıntı, döküntü ve lekelerle sıklıkla karşılaşıldığını belirterek, “ Eğer şikayetiniz artarsa varisli bölgenize soğuk suyla masaj yapın” önerisinde bulundu.

-VARİS NASIL TEDAVİ EDİLİR?-

Dr. Aşkın Ali Korkmaz, günümüzde varislerin etkili yöntemlerle tedavi edildiğini, çok ilerlemeyen vakalarda ise varis çoraplarıyla başarılı sonuçlar elde edildiğini belirtti. Korkmaz, küçük varislerde ise ‘kloterapi’ denilen yöntemle damara büzücü bir madde verildiğini ve böylece şişliğin kaldırıldığını belirtti. Bazı durumlarda damarı kuvvetlendirici ilaçların verildiğini, ilerlemiş vakalarda ise cerahi yöntemlere başvurulduğunu dile getiren Korkmaz, eskiden yapılan operasyondan sonra iz kaldığını, hastanın uzun süre yatmak zorunda olduğunu hatırlattı. Günümüzde pake ekstirpasyonu denilen yeni bir ameliyat yöntemi ile hastayı uyutmadan yapılan lokal anesteziyle yapılan işlemde iz kalmadığını anlatan Korkmaz, hastanın aynı gün içerisinde taburcu edildiğini söyledi. Korkmaz, varis rahatsızlığı bulunanlar için şu önerilerde bulundu:

"Güneşe çok çıkmamalı. Hamam, sauna gibi sıcak ortamlardan uzak durmalı. Varisli bölgeye soğuk su ile masaj yapmalı. Hareketsiz kalmamaya dikkat etmeli. Kilo almamaya dikkat etmeli. Varis çorabı kullanmalı.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2744 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim