• BIST 8884.22
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

'Vatandaşlarını sağlık sigortası şemsiyesi altına alan tek ülke biziz'

'Vatandaşlarını sağlık sigortası şemsiyesi altına alan tek ülke biziz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Küçükçekmece'de yapımı tamamlanan Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun açılışında konuştu.

Erdoğan konuşmasında, "Vatandaşların tamamının genel sağlık sigortası şemsiyesi altına alan tek ülke dünyada biziz. Buna Amerika da dahil. Onlar hala sağlık reformunu gerçekleştiremediler" dedi

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı konuşmadan satır başları:

Merhum Gülseren Hanımefendi'yi bir kez daha yad ediyorum. Bu önemli eğitim öğretim kurumu için Nihat beyi ve tüm Özdemir ailesini kutluyorum.

Her mücadele her gayret önemlidir ama zihinsel ve bedensel engelli çocuklara verilen emek ve ömrün tamamını kapsıyor sebebiyle ayrı bir saygıya değerdir.

Bugün 513 bin engelli birey evde bakım hizmetinden yararlanıyor. Ülke genelinde 97 bakım ve rehabilitasyon merkezinde 7 bin engelliye hizmet veriliyor.

Engelli bireylerin bakımına destek olmak için aylık 650 lira ödeme yapılıyor. Geçmişte aileleri yük olan engelli bireyler ailelerine destek veren hale geldi.

Otistik bireylere yönelik özel bir eylem planı hazırladık. Aileleriyle birlikte 4-5 milyonluk kesimi kapsıyor.

Kadınlara ve engellilere yönelik pozitif ayrımcılık planını hayat geçirdik. Kadınlara ve engellilerin bugün geldiği yer 16 yıl öncesi ile mukayese edilemez.

Türkiye pırlanta kıymetinde yıllarını boş tartışmalarla heba etti.

Türkiye ileriye doğru gittikçe kurulan tuzakların mahiyeti değişti. Tarihimizde eşi benzeri görülmemiş saldırılara maruz kaldık ama insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışından taviz vermedik.

"TEK ÜLKE DÜNYADA BİZİZ"

Vatandaşların tamamının genel sağlık sigortası şemsiyesi altına alan tek ülke dünyada biziz. Buna Amerika da dahil. Onlar hala sağlık reformunu gerçekleştiremediler. Bir ülkede devletle millet ne kadar bütünleşirse hedeflere ulaşmak o kadar kolaylaşır. Biz bu bütünleşmeyi hamdolsun sağladık. Terör örgütlerine pabuç bırakmayan, 15 Temmuz'da darbecilerin karşısına dikilen bir ülke olduk.

2023 hedeflerimizden uzaklaştırmak için her türlü kumpas kuruldu. Kararlılığımızdan asla vazgeçmedik.

Dünyadaki fakir fukaranın olduğu ülkelere yardımda milli gelire oranla dünyanın birinci ülkesi Türkiye, Amerika ikinci sırada.

Hep birlikte farklı bir seviyeye farklı lige çıkacağız. Yeni Türkiye kendisiyle birlikte bölgesindeki herkes için yepyeni bir dünyanın kapısını aralayacaktır.

Provokatörlere fitnecilere fırsat vermemiz gerekir.

Bu haber toplam 1837 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim