• BIST 9079.97
  • Altın 2308.161
  • Dolar 32.328
  • Euro 35.0931
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

Venüs diyeti kilo verdirirken güzelleştiriyor

Venüs diyeti kilo verdirirken güzelleştiriyor
Venüs Diyeti’nin birkaç ayda bir tekrarlanmasının kilo kontrolü için çok zorlayıcı olmayan ve etkili bir yöntem olduğunu belirtiyor.

Venüs Diyeti; kısa sürede incelmeniz; canlı, dinç, pırıl pırıl bir görünüme sahip olmanız gereken özel durumlar (düğün, nişan veya iş görüşmesi gibi) için özel olarak geliştirilmiş bir diyettir.

Diyeti programlayan Dermasoft Anti Aging ve Sağlıklı Beslenme Kliniği’nden Dr. Nihat Güven; Venüs Diyeti’nin birkaç ayda bir tekrarlanmasının kilo kontrolü için çok zorlayıcı olmayan ve etkili bir yöntem olduğunu belirtiyor.

Dr. Nihat Güven; “Venüs Diyeti; başlangıçta düşük kalorili beslenme düzeninden başlar ve sık sık atıştırma ihtiyacına yol açan insülin direncini kırmaya yönelik çalışır. Genellikle kilo fazlası olanlar 5 kilodan fazlasını vermek isteyeceklerdir. Bu kişiler için iki haftadan sonra daha dengeli ve bir miktar kalori artırarak diyet devam ettirilir. Ek olarak her gün akşam 18.00- 22.00 saatleri arasında yapılacak 1 saatlik tempolu yürüyüş Venüs Diyeti’nin etkinliğini önemli derecede artırır. Diyet süresince günde en az 2,5 litre su tüketilmelidir’ diyor.


DİYET YAPARKEN BUNLARA DİKKAT EDİN
Dr. Nihat Güven diyet yapanlara da şu önerilerde bulunuyor;

İşlenmiş gıdalardan uzak durun: Daha çok sizin de evde hazırlayabileceğiniz tarzda hazırlanmış gıdaları tercih edin.

Gazlı içeceklerden kaçının: Bunların light olanları da çok tercih edilmemelidir.

Üç ana öğünü muhakkak yiyin: akşam öğünü geç saate kalacak ise ya erken yiyin ya da geç saate kaldığında bir kase çorba+salata ya da bir tabak sebze yiyin

Protein tüketiminden fedakarlık yapmayın: Besin piramidine göre yiyeceklerimizin %15-20 si yağlardan %20-25 proteinlerden ve %55-60 karbonhidratlardan oluşmalıdır. Ancak bu gün içinde hareket eden, ağırlık taşıyan insanlar dikkate alınarak oluşturulmuş bir tablodur. Eğer durağan yaşıyor, yani fazla hareket etmiyorsanız; yağlar, karbonhidratlar ve şeker kullanımınız bu oranların altında olmalı ancak proteinden fedakarlık yapmamalısınız, protein vücudun yapı taşıdır.

Çay-kahve tüketimini azaltın: Çay ve kahve içlerindeki diüretik= sıvı attırıcı maddeler nedeniyle faydalı sıvı değildir bunlar sınırlanmalıdır.

Ana yemek öğünlerinin arasına karbonhidrat (bisküvi, kek, kurabiye, tost, simit gibi şeyler ) tüketmeyin: Bu aralara taze meyve ya da kuru meyve koymak son derece faydalıdır.

Her fırsatta hareket edin: Spor salonuna gitmek lüks geliyorsa sokaklar bedava. Bol tempolu yürüyüş en tercih edilmesi gereklidir.

Kilo verirken kaçamak yiyecekler yedim diye diyetinizi bozmayın, sadece bir sonraki öğün daha az yiyerek diyetinize devam edin. Bilmelisiniz ki vücut arada yapılan kaçakları ya da bol yemeleri hemen kaydetmez ve kiloya dönüştürmez, üst üste kaçak yaparsanız o zaman kilo alırsınız.

Psikolojik olarak hiçbir zaman diyet yapıyorum diye düşünmeyin. Siz olsa olsa daha önce çok yediğinizin öcünü alıyorsunuz yani çok yemenin karşıtı az yiyiyorsunuz.

Kilolu olmaktan bıktıysanız ertelemeyin programı uygulamaya hemen başlayın. Bekledikçe programın başlangıç zamanına karar verme daha zorlaşacaktır.

HEMEN HAREKETE GEÇİN!
Geleneksel pişirme ve saklama yöntemlerini uygulayın. Sağlıklı beslenmek için yiyeceklerin sağlıklı şekilde saklanması, hazırlanması, pişirilmesi gerekir. Hazır soslar, tatlandırıcılar ve yiyeceklerin ömrünü uzatan koruyucular içeren ürünlerden uzak durun.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6816 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim