• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Verem hastasıyla aynı ortamdaysanız risk altındasınız

Verem hastasıyla aynı ortamdaysanız risk altındasınız
Uzmanlar, verem hastası ile uzun süre aynı ortamda bulunan aile bireyleri ve yakın çalışma arkadaşlarının risk altında olduğunu söyledi.

Uzmanlar, verem hastası ile uzun süre aynı ortamda bulunan aile bireyleri ve yakın çalışma arkadaşlarının risk altında olduğunu söyledi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, 67. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası sebebiyle toplum sağlığı merkezleri, ailesağlığı merkezleri hekimlerine ve sağlıkpersoneli ile vatandaşlara yönelik paneldüzenlendi. Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli Göğüs Hastalıkları ve tüberküloz Uzmanı Dr. Tülay Keskin, dünya  nüfusunun  3’te  birinin  verem  mikrobu  ile karşılaştığını söyledi. Keskin, bumikropla karşılaşan ortalama her 10 kişiden birinde verem hastalığının görülebileceğini söyledi.Veremle savaşta hasta, hasta yakınları, doktorlar ve ilgili devlet kurumlarının işbirliğinin önemliolduğunu açıklayan Keskin, “Verem hastalığının tedavisi mümkündür. Ancak tedavinin yarımbırakılmaması ya da ilaçların düzgün kullanılması gerekir. Eğer bunlar yapılmazsa hastalık ilerler.Sonuçta bu hastalık, bulaşıcı ve öldürücüdür” dedi.

"HASTA İLE AYNI ORTAMDA BULUNANLAR RİSK ALTINDA"

Tülay Keskin, bulaşma açısından en riskli kişilerin hasta ile uzun süre aynı ortamda bulunan aile bireyleri ve yakın çalışma arkadaşları olduğunu söyledi. Keskin, “Bunun dışında şeker, kronik böbrek hastalığı, HIV enfeksiyonu, organ nakli, ilaç ve alkol bağımlılığı, ağır beslenme bozukluğu, 5 yaşın altındaki çocuklar, bebekler, yaşlılar, huzur evlerinde, ceza evlerinde kalanlar, evsizler, mülteciler, göçmenler de yüksek risk gruplarını oluşturur” diye konuştu.

Panel sonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim öğrencileri arasında düzenlenen "Verem" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6714 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim