• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 25 °C

Vişneden vazgeçme

Vişneden vazgeçme
Genç kalmanın en doğal yollarından biri olan vişne ekşi tadıyla ağzımızı biraz bursa da oldukça sevilen bir meyve.

O kadar çok hastalığa iyi geliyor ki

Genç kalmanın en doğal yollarından biri olan vişne ekşi tadıyla ağzımızı biraz bursa da oldukça sevilen bir meyve. Kirazın, ekşi akrabası vişneye bordo renklerini veren pigment, vücudu hastalıklara karşı koruyor. Kırmızı- bordo renklerini veren antioksidan antoksiyanin maddesi vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Kanser ve kalp hastalıklarının oluşumuna engel oluyor; yaşlanma sürecini yavaşlatıyor. Vişne antoksiyanin maddesi bakımından daha da zengin. Taze kiraz ve vişne potasyum, C vitamini ve B vitaminleri bakımından zengin. ABD Teksas’ta yapılan bir araştırmaya göre vişne yüksek oranda “melatonin” de içeriyor.

Melatonin doğal olarak vücut tarafından da salgılanan, uykuyu düzenleyen ve yaşlanma sürecini zayıflatan bir antioksidan. Vişne yemek melatonin vücutta melatonin seviyesini yükseltiyor. Vişnenin diyabet hastalığında şeker seviyesini düşürdüğü, kolon kanserini engellemeye yardımcı olduğu, kas yaralanmalarında ağrıyı azalttığı iddia ediliyor. Gelenesel tıp uygulamalarında gut hastalığının önlenmesi için kullanılıyor. Bu meyvelerden en iyi şekilde faydalanmak için çiğ yenilmeleri gerekiyor. Taze olarak bulunmadıkları kış aylarında en iyi tüketim şekli ise kuru vişne yemek. Konserveler, hazır satılan vişne suları ise tercih edilmemeli. Vişnenin zeka açıcı bir etki de var. Gelin vişne ile hazırlanmış zeka açan bir karışım hazırlayalım birlikte.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2388 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim