• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

Vitamin barlar şifa dağıtıyor

Vitamin barlar şifa dağıtıyor
Bakın hangi meyve suyu neye iyi geliyor... Yaz sıcakları iyice artarken İzmir'in değişik semtlerinde vitamin barlar peşi sıra açılmaya başladı. Mevsimlik meyvelerin renkli görüntüler sergilediği vitamin barlara...

Yaz sıcakları iyice artarken İzmir'in değişik semtlerinde vitamin barlar peşi sıra açılmaya başladı. Mevsimlik meyvelerin renkli görüntüler sergilediği vitamin barlara vatandaşın ilgisi arttı.

İzmir'de 15 senedir taze sıkılmış meyve suyu yapıp satan Seyit Kaya, taze sıkılmış meyve sularının özellikle yaz aylarında daha fazla tüketildiğini söyledi. İnsanların son yıllarda fabrikasyon içecekler yerine taze sıkılmış meyve sularını tercih ettiklerini anlatan Kaya, taze sıkılmış meyve sularının kış aylarında da hastalıklara karşı direnç kazanmak için tercih edildiğini belirterek "Müşterilerimiz taze sıkılmış meyve suyu içmeyi gelenek haline getirdiler. Özellikle doktor olan müşterilerimiz her gün
uğruyor. Uzmanların bu konularda bilgilendirmeleri de insanları bize yönlendiriyor" dedi.

Uzmanlar, yaz ve kış aylarında sık sık taze meyve yemeyi veya taze sıkılmış meyve suyu tüketmeyi öneriyor. Özellikle yaz aylarında gün boyu su kaybedildiğini ve sıcakların yorucu iş temposunu daha yorucu hale getirdiklerini belirten uzmanlar kaybedilen su ve enerjiyi taze meyve yiyerek veya taze sıkılmış meyve suyu içerek geri kazanmayı tavsiye ediyor. Özellikle yapay içeceklerden uzak durulması gerektiğini belirten uzmanlar taze meyve suyunda katkısız doğal vitaminler olduğunu belirtiyor. Meyve sularının faydaları kısaca şöyle sıralandı.

PORTAKAL SUYU

Kanı zehirlerden temizler. Karaciğer hastalıklarına karşı etkili bir doğal ilaçtır. Bağırsakları yumuşak tutar. Bedene güç ve enerji verir. Organizmanın vitamin ve madensel tuz gereksinimini karşılar. Özellikle gelişme dönemlerinde çocuklara bol portakal yedirmekte yarar var. Portakal ağacı çiçeklerinin kaynatılmasıyla elde edilen su spazmı giderir, damar sertliğini ve felci önler. Portakal kabuk esansında da aynı olumlu etkiler mevcuttur.

HAVUÇ SUYU

Kan kaybında veya kansızlıkta süratle kan yapar. Mide ve bağırsak kanamalarında çok faydalıdır. Havuç, A vitamini ve bol minerali ile karaciğerin kendi kendini tamir etmesini sağlayarak, kuvvetlendirir. Billhassa enginar ile birlikte yenirse, karaciğerden ileri gelen sarılığı giderir. Safra miktarını ve akışını artırır. Pekliği giderir.Bunun için öğle ve akşam yemeklerde salatası yenmelidir. Bağırsakları tedavi eder. Yara ve iltihaplarının iyileşmesine yardım eder.

ELMA SUYU

Elma B3 ve E vitamini, potasyum ve bol miktarda pektin içerir. Elma kan şekerini kontrol altında tutar. Baş ağrısına iyi gelir, böbreklerin temizlenmesine yarar. Kolesterolü düşürür. Bağırsaklardaki parazitlerin dökülmesini sağlar. Elma suyu yemeklerde içildiğinde alınan yağların vücutta birikmesine engel olur. Bedensel ve zihinsel yorgunlukların giderilmesinde etkin rol oynar. Romatizma, gut ve mide rahatsızlıklarının (gastrit, ülser) panzehiridir. Elma suyunun içindeki bitki besinleri, kalp ve akciğer kanseri rahatsızlıklarına yakalanma riskini azaltır. Damar sertliğini önler, kan basıncını düşürerek tansiyonun yükselmesine engel olur.

ÜZÜM SUYU

Uzmanların sağlık iksiri olarak adlandırdıkları üzüm suyunun bir diğer adı da bitkisel süttür. Bileşimindeki zengin vitamin ve mineral maddeler vücudun günlük ihtiyacını karşılayabilecek özelliktedir. Bol miktarda A ve C vitaminleri, mineraller en çok da demir ile potasyum içerir. Vücut tarafından kolayca özümsenen basit şekerleri sayesinde yüksek enerji kaynağıdır. İçerdiği diyet lifleri sayesinde bağırsakları yumuşatıcı ve idrar söktürücü özelliği ile organizmayı toksinlerden arındırıp temizler.
Antioksidan özellikli olduğu için cildin yaşlanmasını geciktiriyor. Kan yapıcı özelliğinin yanı sıra romatizma ve mafsal ağrılarına iyi gelen üzüm suyu, kalp sistemini düzenler, bedensel ve zihinsel yorgunlukları giderir.

ŞEFTALİ SUYU

Şeftali içerdiği A, B3 ve C vitaminleri, folik asit, beta karoten ve potasyum ile gribe karşı vücudun savunma mekanizmasını güçlendiriyor. Antioksidan özelliği ile zehirli maddelerin vücuda vereceği zararları azaltıyor. Sinir sistemini olumlu etkiliyor ve uykusuzluğu gideriyor. Böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlıyor.

NAR SUYU

Kolesterol ve şekeri dengeleyerek kalp sağlığını koruyor. Kanser hücrelerinin gelişmesini engelliyor. Ayrıca, ishali kesmeye, bağırsaklardaki parazitleri düşürmeye de etkili. Nar suyunun idrar söktürücü ve kan yapıcı özelliği de bulunuyor.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2701 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim