• BIST 9530.47
  • Altın 2477.644
  • Dolar 32.4678
  • Euro 34.7142
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Vitaminin en iyisi meyve ve sebzelerden alınandır

Vitaminin en iyisi meyve ve sebzelerden alınandır
Kendimi halsiz hissediyorum ve vitamin takviyesi almak istiyorum. Ucuza satılan vitaminlerle pahalıları arasında etki açısından fark var mıdır?

Ben her zaman hastalarıma doğal yolla alınan vitaminleri öneriyorum. Meyve ve sebzelerden alınan vitaminler hem ekonomik hem de sağlıklıdır. Pahalı vitaminlerin iyi olduğu ise yanlış bir düşüncedir. Bazı vitaminlerin pahalı olmasının nedeni sadece ithal ürün olmalarıdır.

DOZLARI FİYATI ETKİLER

Türkiye'de üretilen vitaminler de yurt dışından getirilenlerle eşdeğerdir. Bu yüzden "En pahalısı en iyisidir" diye düşünerek fazla para ödemenize hiç gerek yok! Kapsül ve şurup olarak değişen vitaminlerin dozları da fiyatlarını etkileyen bir unsurdur.

YAŞA GÖRE DEĞİŞİR
Kişilerin yaşlarına ve harcadıkları enerjiye göre farklı dozlarda vitamin almaları gerekir. 18 yaşında bir gençle 60 yaşında bir insanın vitamin ihtiyacı aynı olmadığı için kullanılacak hapların dozu da değişmelidir.

Uykusuzluğun çok nedeni var
43 yaşındayım. Son aylarda uykusuzluk çekiyorum. Stresli olmadığım halde deliksiz uykuyu unuttum. Kendimi çok kötü hissediyorum. Ne yapayım? N.P./Konya

Aşırı gürültü, yatağın rahatsız oluşu, yatak odasının aşırı sıcak ya da soğuk olması gibi çevresel nedenler uykusuzluğa yol açabilir. Ayrıca meslek gereği gece nöbeti tutan kişilerde uyku saatlerinin bozulması sonucu uyku düzensizlikleri oluşabilir.

AĞRI ETKİSİ
Kıtalar arası uzun süren seyahatler ise 'jet-lag sendromu' olarak tanımlanan bir diğer uykusuzluk nedenidir. Sırt ve boyun ağrısı gibi ağrılar, kaşıntı, gece terlemeleri ve reflü de uykusuzluğa yol açan etkenlerdir. ;

PSİKOLOJİK OLABİLİR
Saydığım faktörleri kendinizde gözden geçirmeniz gerekir. Eğer uykusuzluk günlük yaşantınızı etkileyecek kadar sürekli hale geldiyse mutlaka bir hekime başvurmanız gerekir. Stresli olmadığınızı söylediğiniz halde bu uykusuzluğunuzun ardında psikolojik etkenler de olabilir.

İlaç ateşinin etkisi beş saattir
Öksürük şikayetiyle doktora gittim, antibiyotiğe başladım. İlacı içtikten sonra da ateşim çıktı. Kendimi eskisinden daha hasta hissettim. İlacı kessem mi? D.K./İzmir
Bazı ilaçlar ve ağrı kesiciler, 'ilaç ateşi' diye adlandırdığımız bir yan etki yapabilir. Antibiyotiklerin neredeyse tamamı, tedavi sırasında bu yan etkiyi oluşturabilir.

KENDİLİĞİNDEN GEÇER
İlaç yüzünden ateş çıktığı zaman hasta kendi kendine ateş düşürücü hap almamalıdır. En fazla 5 saat süren ilaç ateşinin etkisi kendiliğinden kaybolur. Ateş çok yükseklerde seyrederse de mutlaka hekim kontrolünde ağrı kesici-ateş düşürücü alınmalıdır. Ateş yükselmesi bazen vücuttaki enfeksiyonun tekrarladığını da gösterebilir. Bu nedenle hekimin tedaviyi yeniden düzenlemesi gerekir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2703 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim