• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Vücudun su dengesi

Vücudun su dengesi
Vücuttaki su dolaşımı, özellikle beyin ve böbrekler için çok önemli. 24 saat içinde beyinden 1.4, böbreklerdense 2 litre su geçiyor. Su dolaşımındaki bozukluk, bu hayati organlara büyük zarar verebiliyor

Vücuttaki su dolaşımı, özellikle beyin ve böbrekler için çok önemli.

24 saat içinde beyinden 1.4, böbreklerdense 2 litre su geçiyor. Su dolaşımındaki bozukluk, bu hayati organlara büyük zarar verebiliyor.

Prof. Dr. M. Zeki Karagülle, konuyla ilgili bilgi verdi: "İnsan vücudu, 50 gün besinsiz yaşayabilir ancak su içmeden sadece birkaç gün canlı kalabilir. İnsan vücudunun yüzde 60'ı sudan oluşur ve yüzde 15-20 oranındaki su kaybı ölümcül olabilir. Vücuttaki suya en çok beyin ihtiyaç duyar. Beyindeki su dolaşımının bozulması, beyin sulanmasına ya da kurumasına yol açabilir. Erkekler günde 2.9, kadınlarsa 2.2 litre su tüketmelidir. Günlük gereksinim, en başta içme suyundan karşılanır. İçme suyu alırken öncelikle pH değeri ve içeriğindeki doğal minerallere dikkat edilmelidir.

Doğal mineralli suların tercih edilmesi birçok avantaj sağlar. Vücudun günlük mineral ihtiyacı karşılanırken, bazı fonksiyonel rahatsızlıklara (mide yanması gibi) yakalanma riski en aza indirilir. Günde iki şişe doğal mineralli ve pH değeri yüksek su içilmesini öneriyoruz.

Mineralli sularda kalsiyum, magnezyum, sodyum ve klor bulunur. Ayrıca az miktarda potasyum ve flor, bazen de iyot barındırırlar."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4297 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim