• BIST 9506.12
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 24 °C

Whatsapp'tan teşhis koyduğu çocuk öldü iddiası

Whatsapp'tan teşhis koyduğu çocuk öldü iddiası
Aydın’ın Nazilli ilçesinde göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırılan 9 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Aile, doktorun gece hastaneye gelmeyip acil doktorundan Whatsapp üzerinden röntgen filmini istediğini iddia etti.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz cumartesi gecesi saat 01.00 sıralarında göğsünün ağrıdığını söyleyen 9 yaşındaki Mert Kahveci, şikayetleri artınca ailesi tarafından Nazilli Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirildi. Burada yapılan ilk muayenenin ardından acil doktoru V.Ş, çocuğun göğüs röntgenini çekip durumu Çocuk Uzmanı Dr. E.Ö’ye bildirdi. İddialara göre, telefonda aldığı bilgiler üzerine Dr. V.Ş’den çekilen röntgen filmini Whatsapp’tan kendisine yollamasını isteyen Dr. E.Ö, sabah hastaneye geleceğini söyleyerek cep telefonundan durumunu incelediği 9 yaşındaki çocuğun hastaneye yatırılmasını istedi. Çocuk ise pazar günü hayatını kaybetti.

Whatsapp üzerinden çocuklarının röntgen filmini istediğini iddia ettikleri Doktor E.Ö’nün pazar günü öğle saat 12.45 sıralarında hastaneye geldiğini, bütün ısrarlara rağmen daha teşekküllü bir hastaneye sevk edilmediklerini söyleyen baba Şahin Kahveci, morg girişinde eşine sarılarak gözyaşı döktü. Anne Elvan Kahveci ise, yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Kardeşinin ölüm haberini alarak hastaneye koşan minik Mert’in ağabeyi Melih Kahveci de babasına sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

Ölümüyle yakınlarını yasa boğan minik Mert’in cenazesi, kesin ölüm nedeninin anlaşılması için İzmir Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.

HASTANE DE İNCELEME BAŞLATTI

Öte yandan Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Şafak Çalışkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, doktor E.Ö. hakkında idari soruşturma başlatacaklarını belirterek, "Yargıya intikal etmiş bir konu hakkında açıklama yapmamız çok da doğru değil. Soruşturma sonuçlanınca gereği neyse yapılır. Hastanemizde PACS sistemi mevcut. Doktorlarımızın tamamında da birer şifre var. Dolayısıyla bu tür sonuçlara internet üzerinden bilgisayardan bakabilirler" diye konuştu.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı E.Ö. de iddialarının gerçeği yansıtmadığını, ailenin durumu kabullenmek istemediğini savunarak, şöyle konuştu:

"Çocukla ilgili her türlü tedavi yapıldı. Bunun gerek telefon gerek de resmi kayıtları mevcut. Hastanemizde meydana gelen bu tür ölümlere elbette üzülüyoruz. Ancak, meydana gelen her ölümlü olay hastane ve Sağlık Bakanlığı tarafından değerlendirmeye alınıyor. Tarafsız kişiler tarafından değerlendiriliyor. Tedaviler gayet iyi giderken, hastanın aniden fenalaşması sonucu bu tür ölümler oluyor. Hastanın tedaviye nasıl bir reaksiyon vereceği belli olmayabiliyor. Kendilerinin acılarını anlıyor ve başsağlığı diliyorum. Acılı durumlar bazen hasta yakınlarını farklı davranışlara yöneltebiliyor. Şu aşamada çok da fazla açıklama yapmam doğru olmaz."

Baba Kahveci ise oğlunu acile getirdiğini ve görevli hekimin çocuk doktoruna telefonla bilgi verdiğini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocuk doktoru Whatsapp'ta filmleri gördükten sonra hemen servise yatırılması talimatı verdi. Ayrıca, oğlum için bazı ilaçlar yazdırdı. Bu ilaçları aldık. Oğlum kullanmaya başladı. Ancak, oğlumun durumu sabaha karşı daha da ağırlaştı. Doktor ertesi gün öğleye doğru hastaneye gelerek, oğlumun muayenesini yapıp, ciğerlerde enfeksiyon olduğunu ancak korkulacak bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi. Doktor bu sırada bana oğlumda zatürre başlangıcı olduğunu ve ciğerlerinin iltihaplandığını anlattı. Bu sabah ise oğlumun ağzından kanlı köpük geldi. Durumu hemen doktor E.Ö'ye bildirdik. Apar topar hastaneye geldi. Kalp masajı yapmalarına rağmen oğlum Mert'i hayata döndüremediler."

Doktordan oğlunu başka bir hastaneye sevk etmesini istemesine rağmen bu talebin yerine getirilmediğini öne süren baba Kahveci, çocuğunun ölmesinin tek sorumlusunun doktor olduğunu iddia etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5830 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim