• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Yabancı diye 8 hastane kabul etmedi

Yabancı diye 8 hastane kabul etmedi
Eli kesilen Suriyeli çocuğu 8 hastane de kabul etmeyince, kendi oğlu gibi kayıt yaptırıp ameliyat ettiren Halit Yıldız'a dava açıldı


Bıçakla elini kesen 11 yaşındaki Suriyeli komşusunu 8 devlet hastanesine götüren Halit Yıldız, yabancı uyruklu ve kimliksiz diye tedavi yapılmayınca çareyi, talihsiz çocuğu kendi oğlunun kimliği üzerinden ameliyat ettirmekte buldu. Yıldız'a bu yüzden dolandırıcılık davası açıldı.

Olay bir süre önce İstanbul'da yaşandı. Halit Yıldız, komşuları Suriyeli 11 yaşındaki Şervan Dilo'yu sokakta eli kanlar içerisinde kendisine koşarken gördü. Yıldız, ailesi ile Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan çocuğu arabaya atıp Sultançiftliği Devlet Hastanesi'ne götürdü. Hastane ise çocuğun kimliksiz ve yabancı uyruklu olması sebebiyle tedavi yapamayacaklarını söyledi. Yıldız daha sonra Haseki, Cerrahpaşa ve Vakıf Gureba'nın da aralarında bulunduğu 8 hastane dolaştı. Bazıları kimliği olmadığı için bazıları ise ücret almadan tedavi yapamayacaklarını söyleyerek geri çevirdi. Bir hastane çocuğun Suriyeli olduğu öğrenilince Halit Yıldız'a 24 bin lira masraf çıkardı. Bu parayı ödeyemeyeceğini söyleyen yardımsever adam, son olarak Şişli Etfal Hastanesi'nin yolunu tuttu. 

ÇOK KAN KAYBETMİŞTİ

Şervan Dilo bu esnada çok kaybetmişti. Bu hastanede de zorluk çıkarılacağını anlayan Yıldız, kanlar içerisindeki çocuğu kendi oğlu Muhammed Can'ın kimliği ile hastaneye kaydettirdi. Hemen tedavisine başlanan ve acil olarak ameliyata alınıp eli dikilen çocuk, narkozun etkisinden kurtulduğu anda adını soran doktorlara Şervan Dilo deyince gerçek anlaşıldı.

Hastane yönetiminin şikâyetçi olması üzerine hastane karakoluna alınan Halit Yıldız, insanlık adına eli kan içinde kalan Suriyeli çocuğu hastane hastane hastane dolaştırdığını çok kan kaybetmesi üzerine de çareyi oğlunun üzerine kaydettirmekte bulduğunu söyledi.

Sabah gazetesinin konuştuğu Halit Yıldız, "8 hastane gezdik. Çocuk çok kan kaybetmiş, ben de çok yorulmuştum. Anestezi sonrası doktorlar adını sorunca Şervan Dilo demiş. Hastane şikâyetçi oldu. Ben de olanları anlattım" dedi. Yardımsever adam hakkında, "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılığa teşebbüs" suçlaması ile dava açıldı.

Serbest bırakılan Yıldız ilerleyen günlerde ağır ceza mahkemesinde hâkim karşısına çıkacak.

Dilek YAMAN
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3703 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim